- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marius Budăi vorbește despre o nouă majorare a pensiilor. Ministrul Muncii anunță când vor primi seniorii mai mulți bani

20 Jan, 23:22 • Bumbeneci Diana
Românii ar putea primi venituri mai mari, atunci când vine vorba despre pensii. Ministrul Muncii Marius Budăi a făcut noi declarații în acest sens.
Marius Budăi vorbește despre o nouă majorare a pensiilor. Ministrul Muncii anunță când vor primi seniorii mai mulți bani

Este știrea serii! Marius Budăi a oferit noi declarații, în direct la România Tv, despre plata veniturilor pentru pensionari. Ministrul Muncii anunță când vor primi oamenii mai mulți bani.

Budăi anunță dacă pensiile românilor vor mai fi majorate

În ultimul interviu, ministrul Muncii a fost întrebat și dacă va exista momentul în care scăpăm de plafonul care a blocat Executivul condus de Nicolae Ciucă să aplice o majorare mai mare a pensiilor. Budăi a transmis că se poartă discuții serioase cu privire la acest subiect.

Discutăm de acel procent nenorocit. Un procent trecut fără nicio analiză în spate, fără pic de responsabilitate, un procent anti-românesc și împotriva părinților și bunicilor noștri, nu numai pentru cei de acum, ci și pentru generațiile viitoare. Aceste lucruri se vor îndrepta, vor continua în dinamica discuțiilor pe care le purtăm permanent, atât la nivel politic, la nivel de comisari, la nivel de europarlamentari, la nivel politic cu Comisia Europeană.

Eu de când am preluat pentru a doua oară acest mandat nu am renunțat la acest război. La noi guvernanții de atunci, un guvern de dreapta, s-au gândit că cetățenii români trebuie să fie săraci până în 2070. Dacă plata pensiilor în UE e în jur de 12,5-13%, iată că mai ales cei din partea USR s-au gândit că 9,4, deci cu trei procente în jos, românii trebuie să fie mai săraci. Nu știu dacă în România vom ajunge să creem politici, nu trebuie să fim la nivelul UE”, a spus ministrul Muncii.

Tot în acest context, Marius Budăi a explicat și când ar putea să se aștepte pensionarii la o nouă majorare a pensiilor. Momentan, oamenii trebuie să înțeleagă că situația din România nu este una tocmai bună, mai ales dacă se ia în calcul actuala criză economică.

Ai mai putea citi: A început tipărirea taloanelor de pensie pentru luna februarie 2023! Președintele Casei de Pensii anunță ce bani vor primi românii

Marius Budăi
Marius Budăi

Când am deschis acest război, ne-am gândit la rezolvarea inechităților din sistem, în paralel cu majorarea pensiilor. Iar rezolvarea inechităților din sistem am spus-o și o repet, nu se poate face decât în doi pași: să avem o legislație și noi aveam o legislație, dar, din păcate, s-au gândit aceiași oameni care au vrut să lase cetățenii români să o pună între paranteze până se implementează PNRR. Iar pasul doi e impactul financiar. Cel necesar pentru rezolvarea inechităților nu e tocmai mic, de aia ar depăși acest 9,4. Trebuie să vedem și în ce perioadă de timp acest impact își poate permite România să-l suporte din punct de vedere financiar”, a declarat ministrul la România Tv.

S-au purtat discuții și despre faptul că seniorii cu pensii de peste 4000 de lei au plătit ilegal contribuția la sistemul de sănătate. Ministrul a fost întrebat cum se returnează banii și ce se întâmplă cu plata pensiilor.

Am luat decizia să plătim pensia pentru luna ianuarie. Decizia Curții Constituționale a venit după tipărirea cupoanelor și calculul pensiilor pentru ianurie. Din februarie vom restitui sumele reținute în ianuarie și din februarie nu vom mai opri această contribuție. Luni e convocată deja o discuție la Ministerul Muncii”, a încheiat Marius Budăi.

Citește și: Mai mulți bani pentru o categorie de elevi. Dan Cărbunaru: „Guvernul a decis fonduri mai consistente”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult