- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bani de la stat pentru bunicii care au grijă de nepoți! Un nou proiect legislativ se află în dezbatere

07 Feb, 14:56 • Stefan Simion
Veste bună pentru bunicii care au grijă de nepoți! Se discută un nou proiect legislativ, prin intermediul căruia aceștia ar putea beneficia de 1.500 lei.
Bani de la stat pentru bunicii care au grijă de nepoți! Un nou proiect legislativ se află în dezbatere

Un nou proiect legislativ se dezbate în aceste momente în Camera Deputaților, conform Digi24.ro. Bunicii care au grijă de nepoți ar putea beneficia de suma de 1.500 de la stat. Propunerea a fost discutată în această dimineață.

Un nou proiect legislativ în România!

Planul evidențiat în fața Comisiei pentru Muncă are rolul de a oferi suport familiilor în care bunicii se ocupă de îngrijirea și educarea nepoților. În România, mulți dintre părinți sunt nevoiți să renunțe la timpul petrecut cu propriii copii, tocmai pentru că locul de muncă și responsabilitățile profesionale nu pot fi abandonate.

Datele analizate de specialiști arată că rata natalității a avut o scădere semnificativă în ultimii ani. Acest lucru se explică prin simplul fapt că românii nu se bucură de stabilitatea de care au nevoie pentru a-și întemeia o familie. Lipsa suportului, a banilor și migrația sunt câteva dintre elementele care au condus la aceste rezultate.

proiect legislativ
proiect legislativ

Citește și: Ce se întâmplă cu tichetele de creșă în 2023? Categoriile de părinți și bunici care pot beneficia de cei 735 de lei

Sunt multe persoane care aleg să renunțe la ideea de „familie”, tocmai pentru că nu știu dacă vor beneficia de ajutorul de care au nevoie. Acest proiect legislativ își propune să susțină viitoarele generații, dar și pe cele actuale, având în vedere numărul crescut de cazuri în care părinții și bunicii se simt depășiți de situație.

Aprobarea acestui plan poate contribui la sprijinul acordat bunicilor, care au fost nevoiți să renunțe la locul de muncă pentru a-și îngriji nepoții. Odată cu această propunere, părinții care doresc se pot întoarce mult mai repede la locul de muncă. Copiii se vor afla pe mâini bune în tot acest timp, iar aparținătorii nu vor avea niciun motiv de îngrijorare.

Bunicii pot primi 1.500 de la stat

1.500 este suma propusă în acest proiect legislativ dezbătut pe parcursul acestei dimineți. Liderii din Camera Deputaților au amânat luarea unei decizii în acest moment. Răspunsul acestora va fi publicat peste două săptămâni. Cu toate acestea, proiectul nu pare să fie ignorat de partide. UDMR, PSD sau PNL sunt câteva dintre cele care așteaptă o aprobare.

Vezi și: Vești noi pentru copiii care au părinții plecați în străinătate! Turcan: „Voi depune o nouă inițiativă legislativă”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult