- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bătaie pe postul de mecanic la Metrorex. Candidați prinși că au dat șpagă 7.500 de euro pentru a ocupa postul

27 Apr, 20:34 • Bumbeneci Diana
Pentru a deveni angajat la Metrorex, un român trebuie să dea șpagă de minim 7500 de euro,. Mai multe persoane au fost prinse și arestate.
Bătaie pe postul de mecanic la Metrorex. Candidați prinși că au dat șpagă 7.500 de euro pentru a ocupa postul

Șpagă de 7.500 de euro pentru ocuparea unui post de mecanic la metrou, în București, la Metrorex. Trei persoane au fost arestate, potrivit Agerpres.

Trei persoane au fost reținute ieri după ce ar fi cerut 7.500 de euro șpagă candidaților care voiau să ocupe un postul de ajutor mecanic locomotivă în cadrul companiei Metrorex din București.

Șpagă de 7.500 de euro la Metrorex

Trei persoane, angajaţi sau foşti angajaţi de la Metrorex, au fost puse sub acuzare de către Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru că cereau între 6.000 şi 7.500 de euro de la fiecare candidat, în schimbul promisiunii că aceștia vor obține postul de ajutor mecanic locomotivă.  Potrivit unui comunicat de presă transmis de autorități, nouă inculpați au fost puşi sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Vezi și: Mită record! Un polițist a cerut 300.000 de euro pentru a ascunde un caz de evaziune fiscală

Metrorex
Metrorex

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus ieri punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii preventive a reţinerii pentru o durată de 24 de ore faţă de trei inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de grup infracţional organizat, luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, precizează Parchetul.

„Se pare că în luna noiembrie 2022, inculpaţii au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, acţionând coordonat în scopul comiterii infracţiunilor de luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, în vederea fraudării unui concurs organizat de Metrorex SA pentru ocuparea unor posturi de mecanic ajutor locomotivă”, anunță autoritățile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei implicați în dosar riscă inclusiv pedepse cu închisoarea.

Ai mai putea citi: Adio drumuri la poliție! Începând de azi, cazierul poate fi obținut online. Iată cum

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult