- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bate vântul pe litoral de 1 mai și Paște. Realitatea este sub celor 100.000 de turiști anunțați

26 Apr, 15:06 • Bumbeneci Diana
Cifre neașteptate. Speranţele operatorilor din turism în minivacanţa de 1 Mai, sub aşteptări.
Bate vântul pe litoral de 1 mai și Paște. Realitatea este sub celor 100.000 de turiști anunțați

Pe 1 mai litoralul va fi mult mai gol decât se așteptau reprezentații HoReCa din lumea turismului. Deși au fost anunțați peste 100.000 de turiști, realitatea este însă cu totul și cu totul alta. Până acum, doar un sfert dintre aceste rezervări au fost confirmate. Iar în stațiuni, puţini se încumetă să-și deschidă terasele.

Mai puțini turiști de 1 mai și Paște

Pregătirile pentru deschiderea sezonului estival sunt in toi, iar multe dintre rezervările pentru 1 Mai au fost făcute deja. Doar că numărul lor nu atinge 100.000, ci doar 25.000.

Citește și: Concerte și evenimente colosale în minivacanța de 1 mai și Paște. Iată locurile în care te poți distra la maxim pe litoral

Sunt foarte mulți turişti care se decid în ultimul moment să vină la mare. Deși în mod normal se va dubla rezervările rămân oricum sub estimări. Ceea ce îi face pe antreprenorii cu afaceri destinate familiilor, să amâne momentul deschiderii şi să se axeze pe renovări, momentan.

În cazul unui hotel care a amânat deschiderea pentru 1 iunie se pare ca va fi o vară cu mult peste cea de anul trecut.

În ciuda riscurilor, există şi hoteluri gata să-şi primească turiștii. Nu au foarte multe rezervări, dar managerii sunt convinși că vor ieși în avantaj.

Deși meteorologii nu anunţă vreme foarte bună, distracţia şi muzica vor compensa preţurile mai mari şi vremea.

Litoral
Litoral

Evenimente peste evenimente în perioada 1-6 mai

În afara concertelor din perioada 1-6 mai, dar și în restul lunii, destinația Mamaia Constanța își așteaptă turiștii și la Festival du Bonheur, în perioada 30 aprilie – 6 mai. Aici, turiștii vor putea degusta preparate delicioase. Acesta se va organiza la capătul stațiunii Mamaia – intrarea din zona Summerland.

Totodată, Festivalul Sunwaves se va desfășura în stațiunea Mamaia în intervalul 1-7 mai 2024. „Sunwaves” este un festival de muzică electronică foarte apreciat și reunește artiști de renume din țară și din străinătate. Locația exactă a desfășurării evenimentului va fi anunțată în prealabil, de organizatori.

Poți citi: Surpriză! El este cel mai bogat român din lume. L-a depășit și pe Țiriac. Top Forbes 500

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult