- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fostul senator acuzat de furt de curent, Cătălin Boboc, a demisionat din PNL: „Consider că este cel mai decent gest politic pe care îl pot face”

04 Oct, 23:38 • Gabriela Andreescu
Fostul secretar de stat în Ministerul Muncii Cătălin Boboc şi-a anuţat, marţi seară, demisia din PNL. Politicianul a fost acuzat de o branşare ilegală a unui imobil din Brăila la reţeaua de electricitate
Fostul senator acuzat de furt de curent, Cătălin Boboc, a demisionat din PNL: „Consider că este cel mai decent gest politic pe care îl pot face”

Cătălin Boboc a anunţat, marţi seară, într-o postare pe Facebook, că renunţă la statutul de membru al PNL.

„Pentru a nu politiza o situaţie personală care va fi lămurită şi pentru a nu crea în vreun fel presiune, am decis să îmi dau demisia din funcţia de membru al Partidului Naţional Liberal. Consider că este cel mai decent gest politic pe care îl pot face, astfel încât imaginea partidului să nu fie afectată de acuzaţiile care mi-au fost aduse”, a scris Boboc pe pagina sa personală d pe rețeaua de socializare.

Potrivit omului politic, varianta autosuspendării nu există într-un astfel de caz,  prin urmare demisia este singura soluţie, până la clarificarea situaţiei.

Te-ar putea interesa și: PNL se contrează cu PSD pe tema plafonării și compensării prețurilor la energie și gaze. PNL vrea vouchere în locul prețului plafonat

Fostul secretar de stat la Ministerul Muncii şi fost senator PNL Cătălin Boboc este protagonistul unui scandal de proporţii. Poliţia a deschis dosar penal şi suspectează că în casa în care a locuit în urmă cu câţiva ani, fostul senator s-ar fi făcut o branşare ilegală la reţeaua de curent. Cătălin Boboc spune că în casa familiei din Brăilă locuieşte doar mama lui, iar toate documentele privitoare la furnizorul de electricitate sunt legale.

Cătălin Boboc și-a dat demisia din PNL
Cătălin Boboc și-a dat demisia din PNL

Într-o intervenție la DigiFM, Cătălin Boboc a susținut că nu există acuzații la adresa sa și că ancheta poliției vizează o altă casă, aflată la altă adresă decât locuința sa.

”Voi reveni cu toate explicaţiile şi documentele necesare după ce voi face toate demersurile pentru a-mi demonstra nevinovăţia”, a mai scris Boboc pe Facebook

Citește și: Aleșii încă dezbat Ordonanța pe energie. Nicolae Ciucă: „Este discutată şi această formulă a unor vouchere”

Cătălin Boboc a adăugat că, în pofida demisiei, este un om de partid: „Am fost şi sunt un om de partid, le mulţumesc tuturor colegilor mei pentru colaborare, din 2003 şi până acum. Îi asigur de buna mea credinţă şi cred că ne vom reauzi!”

Presa locală a relatat despre faptul că un angajat de la S.D.E.E Muntenia Nord- Sucursala Brăila a sesizat ofiţerul de serviciu al Politiei Municipiului Brăila în legătură cu identificarea unui contor branşat ilegal, descoperit în urma unor verificări.

”În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, conform Legii nr. 123/2012 a energiei electrice şi gazelor naturale”, au declarat autoritățile într-un comunicat

În apărarea sa, Boboc a prezentat avizul tehnic de racordare la reţeaua cu energie electrică.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult