- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bogdan Hossu, președinte Cartel Alfa: „Aici sunt salarii de mizerie, de asta pleacă românii”

13 Dec, 09:10 • Bumbeneci Diana
Bogdan Hossu, președinte Cartel Alfa susține că România încă oferă salarii mizere românilor. Din acest motiv, cei care au șansa să plece peste graniță lasă totul în urmă.
Bogdan Hossu, președinte Cartel Alfa: „Aici sunt salarii de mizerie, de asta pleacă românii”

Românii pleacă în străinătate, că aici sunt salarii de mizerie, a transmis marți președinte Cartel Alfa, Bogdan Hossu. Oficialul r răbufnit public după ce patronatele, sindicatele și Guvernul nu se înțeleg deocamdată asupra sumei cu care ar trebui mărit salariul minim în 2024.

Vezi și: De câți ani vechime ai nevoie pentru a primi o pensie de 6.000 de lei

A fost Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social. Guvernul a venit cu propunerea să fie pentru 2024 salariul minim de 3.700, aplicat de la 1 iulie. Evident, patronatele au fost împotrivă, au spus că ar trebui 200 de lei (în plus) de la 1 ianuarie 2025.

Punctul Cartelului Alfa a fost că datorită directivei salariului minim european pentru care trebuie să ajungem la un raport de 50% salariu minim pe salariul mediu, conform datelor statistice, pe de o parte, pe de altă parte, datorită coșului minim pentru trai decent, legislație în funcțiune, ar trebui ca salariul minim să ajungă de la 1 ianuarie la 3.786. Noi am propus 3.800 ca să fie o valoare rotundă și am spus că cel mai rău caz ar trebui să se aplice de la 1 martie, ca cei din economia privată să poată beneficia de sărbătorile de Paști de venituri substanțiale”, a transmis oficialul.

Bogdan Hossu
Bogdan Hossu

Bogdan Hossu: Românii nu rămân în țară pentru că salariile sunt mici

„Toată politica de menținere a salariului la un nivel foarte scăzut a avut ca efect creșterea numărului de lucrători…. am ajuns la 40% din lucrători care sunt la salariul minim pe economie.

Dacă noi credem că vom dezvolta economia națională, că vom avea creștere a PIB-ului cu nivel de salariu minim pe economie care a ajuns echivalentul unui lucrător necalificat… de aici e și exportul masiv de forță de muncă românească în restul țărilor UE, care preferă acest efort să-l facă decât să rămână în țară la un salariu de mizerie”, a mai declarat Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, pentru B1 TV.

Te-ar mai putea interesa și: Primă de 17.000 de euro fiecărui angajat. O renumită companie aduce mari venituri în pragul sărbătorilor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult