- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bombă pe piaţa RCA. Poliţe de asigurare direct din Franţa sau Germania pentru şoferii români

07 Jul, 19:01 • Cornel Ghimeșan
Asigurătorii care vând direct din afara României adună o cotă din ce în ce mai importantă pe piața locală. Acum, şoferii români vor putea încheia asigurări de tip RCA cu companii de ultimă generație din Germania sau Franța.
Bombă pe piaţa RCA. Poliţe de asigurare direct din Franţa sau Germania pentru şoferii români

Bombă pe piaţa RCA. Asigurările de tip insurtech trec printr-o dezvoltare fără precedent la nivel mondial, iar România pare că nu este exclusă din planurile acestor companii de ultimă generație, caracterizate prin flexibilitate, o structură suplă și planuri de dezvoltare rapidă. Insurtech se referă la utilizarea inovațiilor tehnologice în industria de asigurări.

Bombă pe piaţa RCA. Poliţe de asigurare direct din Franţa sau Germania pentru şoferii români

În prezent, pe piața din România activează o singură societate de asigurări care, la bază, se definește ca un insurtech. Este vorba despre grecii de la Hellas Direct (HD Insurance), înregistrați în Cipru și activi în România printr-o sucursală directă. Așa cum anunțam zilele trecute, se pregătește să își lanseze activitatea și Eazy Asigurări, societate înregistrată  și supravegheată din România care a anunțat, de asemenea, că va avea o activitate de tip insurtech.

Citeşte şi: INCREDIBIL! Un prim accident la câteva ore de la inaugurarea podului peste Dunăre de la Brăila. Ce se întâmplă cu traficul

Insurtech reprezintă o combinație dintre asigurare și tehnologie. Companiile care operează cu acest tip de polițe promovează oferte ultra-personalizate prin folosirea unor informațiilor bazate pe comportamentul de consum al clientilor. Spre deosebire de asigurările clasice, care folosesc tabele actuariale pentru a atribui solicitanților o anumita categorie de risc, insurtech se bazează pe tehnologia digitală, precizează EVZ. Comportamentul și stilul de viață al clientului este stabilit pe baza datelor dinamice culese de la diferite dispozitive electronice, pe care acesta le poate furniza.

Citeşte şi: Eurocontrol, avertisment pentru călători. Cursele vor avea întârzieri sau vor fi anulate pe aeroporturile din Europa în această vară

În acest monent, există două modalități prin care firmele reglementate și supravegheate într-o țară din UE să poată intra pe piețe din alte state UE. Prima dintre ele este Freedom of Service (FOS) și presupune ca firma respectivă să subscrie pur și simplu direct, fără a avea nevoie de o sucursală locală. A doua este Freedom of Establishment (FOE) și presupune ca respectiva firmă să își deschidă o sucursală locală a cărei conducere să fie avizată de autoritatea de supraveghere, scrie Economica.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult