- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Eurocontrol, avertisment pentru călători. Cursele vor avea întârzieri sau vor fi anulate pe aeroporturile din Europa în această vară

06 Jul, 17:35 • Lupu Alexandra
Eurocontrol avertizează turiștii. Călătorii s-ar putea confrunta și în această vară cu întârzieri și anulări ale curselor pe aeroporturile din Europa.
Eurocontrol, avertisment pentru călători. Cursele vor avea întârzieri sau vor fi anulate pe aeroporturile din Europa în această vară

Transportul aerian în Europa este în declin. Explozia zborurilor de vară, spațiul aerian restricționat și grevele sunt câteva dintre cauzele care vor conduce la apariția unui haos al călătoriilor pe aeroport, constată Eurocontrol, organizația care gestionează spațiul aerian al Europei. Industria aviatică avertizează că aeroporturile sunt supraîncărcate și timpul de zbor va fi mai lung, relatează economedia.ro.

Va fi haos pe aeroporturi în această vară

Eurocontrol avertizează călătorii că trebuie să se aștepte la o vară „dificilă”, tocmai pentru că un număr de 33.000 de zboruri pe zi sunt estimate în următoarele 8 săptămâni. Concret, vor fi cu 8% mai multe curse decât cele înregistrate anul trecut, din aceeași perioadă.

Citește și despre următorul subiect: Noul Aeroport Brașov rămâne fără zboruri! Proaspăt deschis, se confruntă cu probleme majore care pun pasagerii în pericol

În zilele de vineri, una dintre cele mai populare zile în care se călătorește, numărul de zboruri ar putea depăși 34.000. Pasagerii s-ar putea confrunta cu o altă vară de întârzieri, perturbări și anulări. Totul se va întâmpla pe măsură ce traficul aerian continuă să crească în perioada de vârf a verii.

Industria aeronautică este supusă unei presiuni mai mari, odată cu creșterea cererii, de a face față provocărilor actuale. Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a precizat că cererea de călătorii este în creștere datorită creșterii încrederii în urma pandemiei COVID-19. Comisia Europeană a prezis un apetit puternic pentru vacanțe în Europa în această vară.

Eurocontrol a raportat că recordul pentru cele mai multe mișcări de aeronave pe un aeroport a fost doborât luna trecută de aeroportul turc din Istanbul, cu 1.684 de curse în total. Organizația a fost determinată de intensificarea traficului aerian să emită avertismente pentru orașe și regiuni cheie din Europa.

Aeroport
Aeroport

Eurocontrol spune că pasagerii s-ar putea confrunta cu timpi de zbor mai lungi, dar și cu întârzieri semnificative, deoarece companiile aeriene încearcă să evite zonele aglomerate. Organizația avertizează că 7 „centre de control zonal” cheie vor fi afectate de „supraîncărcări mari”.

Numărul de zboruri care pot intra într-o zonă de control al traficului aerian poate fi limitat atunci când condițiile meteo nu sunt favorabile, pentru a evita ca controlorii să fie copleșiți. Aeroporturile din Atena, în Grecia, și Reims și Marsilia, în Franța, vor fi probabil afectate în această vară.

Vinerea sau în weekend-urile de vară, Budapesta, Varșovia și Nicosia ar putea să se confrunte cu „supraîncărcări mari” ale traficului. Totodată, în zilele de 8 și 15 iulie s-ar putea înregistra o supraîncărcare ridicată și la Zagreb și Belgrad. Londra, Barcelona și Bruxelles au primit, de asemenea, avertismente similare.

Vezi și: De ce nu e bine să bei cafea în avion. Însoțitorul de zbor nu îți va spune aceste lucruri niciodată