- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bonus anti-inflație. 150 de euro vor intra automat pe cardurile acestor români până la finalul lunii august

15 Aug, 22:25 • Constantin Cristina
Acești români vor beneficia de un bonus anti-inflație de 150 de euro. Bonusul este garantat pentru toate familiile care au în componență un minor, o persoană peste 60 de ani sau una cu dizabilități.
Bonus anti-inflație. 150 de euro vor intra automat pe cardurile acestor români până la finalul lunii august

Bonus anti-inflație. Institutul Național de Protecție Socială din Italia (Inps) va acorda în luna august 2023 un bonus ocazional de 150 de euro ca măsură anti-inflație. Cine sunt persoanele care vor beneficia de această sumă și ce condiții trebuie să îndeplinească, a informat romaniatv.net.

Citește și: Adrian Câciu, ministrul Investițiilor, a anunțat că scăderea inflației la 9,4% este efectul măsurilor guvernamentale

Bonus anti-inflație. 150 de euro vor intra automat pe cardurile acestor români până la finalul lunii august

Bonusul a fost programat inițial pentru luna februarie, însă din cauza unor probleme tehnice și birocratice, distribuirea a fost amânată. Această sumă este destinată persoanelor pentru a trece mai ușor peste scumpirile care au avut loc în ultimul an. Printre beneficiari se numără cei care primesc încă Venitul de Cetățenie, dar și anumite categorii de muncitori și pensionari.

Așadar, beneficiarii eligibili pentru luna august vor găsi bonusul de 150 de euro adăugat automat pe cardul lor Postepay, unde sunt, de obicei, transferați acești bani. Suma în valoare de 150 de euro poate fi încasată dacă familia are în componență un minor, o persoană peste 60 de ani sau una cu dizabilități.

bonus
bonus

În plus, familiile care se află în situații vulnerabile și sunt susținute de servicii sociale, precum și cele care din diverse motive nu au epuizat cele șapte luni ale Venitului de Cetățenie pe care le puteau primi în 2023, vor continua să primească această sumă. Pentru aceste familii, suma va fi transferată până la sfârșitul lunii august.

De asemenea, de această sumă mai pot profita și angajații și pensionarii care îndeplinesc principala cerință: un venit anual care să nu depășească 20.000 de euro în 2021. Aceștia vor primi bonusul în mod automat, fără cerere.

O altă categorie care va beneficia este antreprenorii individuali, lucrătorii sezonieri, cei cu contracte pe timp determinat, lucrătorii autonomi ocazionali și lucrătorii din domeniul artistic trebuiau să depună o cerere. Ajutorul vine pe fondul numărului de cetățeni români care s-au stabilit în Italia, după ce populația țării s-a confruntat cu o scădere dramatică.

Alte articole: Raport oficial Eurostat: România, în topul țărilor cu cea mai ridicată inflație. Ungaria se menține pe primul loc