- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

București-Ilfov au ajuns cele mai poluante zone din Europa. Octavian Berceanu: „Costul pentru fiecare bucureștean care respiră acest aer infect este de 3.024 de euro în fiecare an”

24 Nov, 23:08 • Gabriela Andreescu
Bucureștiul și Ilfovul sunt polul poluării în Europa, a declarat fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, în cadrul unei emisiuni TV. Specialistul de mediu a prezentat o stratistică de ultimă oră care arată că numărul de oameni care mor în Europa din cauza poluării este de ordinul sutelor de mii, iar unii spun că în România, anual, mor 35.000 de oameni, alții - 21.000
București-Ilfov au ajuns cele mai poluante zone din Europa. Octavian Berceanu: „Costul pentru fiecare bucureștean care respiră acest aer infect este de 3.024 de euro în fiecare an”

Numărul de oameni care mor în Europa din cauza poluării este aproximativ 238.000. Bucureștiul și Ilfovul sunt principalele zone poluatoare din Europa, iar costul aferent pentru fiecare bucureștean care respiră acest aer infect este de 3.024 de euro în fiecare an, a atras atenția fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

”Astăzi, acum câteva ore a apărut un rezulmat la nivel european, o statistică oficială care spune că numărul de oameni care mor în Europa din cauza poluării este de ordinul sutelor de mii, 238.000. Bucureștiul și Ilfovul sunt  polul poluării în Europa, trebuie să înțelegem lucrul acesta Iar costul aferent pentru fiecare bucureștean care respiră acest aer infect este de 3.024 de euro în fiecare an”,a afirmat Berceanu în cadrul emisiunii Profit News TV .

Specialistul de mediu a prezentat statistici cu privire la efectele poluării asupra mortalității umane și a atras atenția că această problemă serioasă este în mare parte ignorată de către factorii de decizie.

”Unii spun că mor 35.000 de oameni, alții că 21.000 de oameni, în fiecare an, din cauza poluării, pe care nimeni nu vrea să îi asume și să stopeze acest flagel”, a mai afirmat Octavian Berceanu.

Citește și: O familie din cinci cheltuie mai mult de 60% din venit pe chirie, iar 45% dintre tinerii români trăiesc în lipsă severă de locuințe. Un studiu trage un semnal de alarmă asupra crizei spațiului de locuit!

Bucureștiul și Ilfovul sunt polul poluării în Europa, a declarat fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu
Bucureștiul și Ilfovul sunt polul poluării în Europa, a declarat fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu

Octavian Berceanu a mai spus că în prezent există o rețea oficială privind monitorizarea aerului, o bază de date. Însă, chiar dacă au fost instalați mai mulți senzori și rețele alternative cu scopul de a completa datele pentru o mai bună radiografie a calității aerului, o serie de substanțe dăunătoare nu sunt încă monitorizate:

„Am făcut doar unul sau doi pași înainte, noi monitorizăm doar câteva elemente, sunt mult mai multe, care distrug sănătatea și mediul, și nu se monitorizează. Sunt substanțe în aer în urma arderilor ilegale în mod special, pe care nimeni nu le monitorizează și care dau cam 20% din poluarea Bucureștiului,” a declarat fostul șef al Gărzii de Mediu.

Citește și: S-a decis! Salariul minim va fi de 3000 de lei în 2023, un angajat urmând să primească 1.863 de lei în mână. În plus, 200 de lei vor fi scutiți de taxe.

Fostul oficial de mediu a atras atenția cu privire la pericolul provocat de arderile ilegale și a criticat statul român pentru lipsa de reacție la această problemă

„La nivelul țării și european au fost făcute studii de unde vine poluare și ce trebuie să facem cum să stopăm aceste arderi ilegale. Aici ne-am înpotmolit, statul român dă pe repede înainte înapoi”, a mai arătat Berceanu.

 

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult