- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bugetarii au parte de tot mai multe „pomeni electorale”. Asociațiile de pacienți cer anularea scutirilor la plata CASS

15 Sep, 12:52 • Constantin Cristina
Mai mult asociații de pacienți cer guvernului să anuleze scutirile la plata contribuției de asigurări de sănătate CASS, după ce tot mai mulți angajați beneficiază de pomenile electorale.
Bugetarii au parte de tot mai multe „pomeni electorale”. Asociațiile de pacienți cer anularea scutirilor la plata CASS

Mai multe asociații de pacienți solicită guvernului să revină asupra deciziei de a acorda scutiri de la plata contribuției de asigurări de sănătate (CASS) pentru sute de mii de angajați. Aceste asociații susțin că această măsură este discriminatorie în comparație cu celelalte categorii și că afectează negativ disponibilitatea de resurse financiare esențiale pentru sistemul medical din România, a informat Adevărul.

Citește și: Cine sunt bugetarii care vor mai beneficia de sporuri. Ce prevede noua Lege a salarizării

Bugetarii au parte de tot mai multe „pomeni electorale”. Asociațiile de pacienți cer anularea scutirilor la plata CASS

Pentru a afla mai multe detalii despre câți angajați din România beneficiază de aceste scutiri CASS și despre impactul acestor măsuri asupra sistemului de sănătate.

plata CASS
plata CASS

„Dacă principiul pe care se merge este acela al solidarității, atunci trebuie să nu mai avem categorii de salariați scutite de la plata asigurării de sănătate obligatorii. Sănătatea costă, știm bine, și ne-am săturat ca din cauza acestor scutiri să ajungem la furnizori de servicii medicale care să ne spună că nu mai au fonduri, că s-au terminat!”, a declarat Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

Irimia a adăugat că aceste scutiri sunt „pomeni electorale”.

„Ne-am săturat ca politicul să-și bage coada în sistemul de sănătate. Uitați-vă unde am ajuns: suntem pe primul loc la mortalitate în Europa și pe ultimul loc la finanțarea sistemului de sănătate. Așa că trebuie, cumva, să facem tot posibilul să fim uniți, solidari în ceea ce privește viața noastră, a tuturor, atunci când avem nevoie de sistemul de sănătate. În acest moment, aproape un milion de angajați nu plătesc contribuția la sănătate! Nu este corect față de ceilalți români care-și plătesc această contribuție și care, atunci când au nevoie, instituțiile sanitare de stat nu le pot asigura o minimă investigație și un minim tratament!”, a adăugat el.

Alte articole: Bugetarii, loviți din plin de documentul care anunță ultima zi de muncă. Șefii din instituțiile publice își vor pierde posturile în câteva zile