- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cadrele medicale, la unison cu profesorii greviști „Considerăm imperios necesară acordarea recompensărilor salariale cadrelor didactice care depun eforturi reale pentru educarea generațiilor tinere”

31 May, 23:26 • Constantin Cristina
Sindicatul Medical România este la același sentiment cu nemulțumirile profesorilor greviști și susțin revendicările cadrelor didactice.
Cadrele medicale, la unison cu profesorii greviști „Considerăm imperios necesară acordarea recompensărilor salariale cadrelor didactice care depun eforturi reale pentru educarea generațiilor tinere”

Reprezentanții Sindicatului Medical România susțin greva generală declanșată de profesorii nemulțumiți de veniturile pe care le încasează și consideră necesară acordarea recompensărilor salariale ale profesorilor, a informat antena 3 CNN.

Citește și: Cadrele medicale amenință cu greva japoneză în 7 iunie! Sindicaliștii de la Sanitas nu vor întrerupe activitatea

Cadrele medicale, la unison cu profesorii greviști

Sindicatul Medical România consideră că „nu se poate sub nici o formă face medicină de calitate, adică salvarea vieților cetățenilor români și nu numai, cu o resursă umană fără un suport educațional solid și plurivalent în spate”.

De aceea, sindicaliștii din domeniul Sănătate anunță că sprijină toate revendicările profesorilor.

„Susținem revendicările profesorilor români, sprijinim acțiunile lor sindicale desfășurate legal, considerăm imperios necesară acordarea recompensărilor salariale cadrelor didactice competente și care depun eforturi reale și determinate pentru educarea generațiilor tinere. Reiterăm nevoia de reforma structurală și conceptuală a întregului sistem educațional al României, în convergență cu aplicarea unei grile de valori atât de necesare în acest moment, în care există, din păcate, destule umbre în interiorul învățământului românesc”, scrie în comunicatul Sindicatului Medical România.

greva profesori
greva profesori

Cadrele medicale susțin demersurile sindicatelor din Educație și insistă să-și primească meritele cuvenite.

„Ne dorim să îi avem, de asemenea, drept parteneri de dialog social pe profesorii români, în solicitările și acțiunile noastre îndreptate spre crearea unui sistem medical românesc funcțional, din care medicii români să nu mai plece în beneficiul întregului popor român”, precizează reprezentanții Sindicatului Medical România.

Angajații din Sănătate au luat exemplul celor din Educație și amenință și ei cu proteste în continuare. Cei de la Sanitas avertizează că încep de pe 7 iunie cu o grevă japoneză prin care își cer drepturile, dar nu își îngheață activitatea.

„Consiliul Naţional a decis că Sanitas va menţine o presiune continuă asupra autorităţilor decidente, ca avertisment că membrii noştri nu mai acceptă amânări sau soluţii parţiale la revendicările sistemelor de sănătate şi de asistenţă socială, astfel: continuarea referendumului în rândul membrilor noştri de sindicat referitor la desfăşurarea acţiunilor de protest; 7 iunie – declanşarea grevei japoneze în instituţiile publice de sănătate şi asistenţă socială, grevă fără întreruperea activităţii până la rezolvarea revendicărilor Sanitas; continuarea negocierilor cu factorii de decizie”, au scris reprezentanții Sanitas pe Facebook.

Alte articole: ULTIMĂ ORĂ! Lovitură sub centură pentru Guvern! Profesorii resping oferta finală! Greva continuă