- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Când intră pensiile pe card în noiembrie. Poștașul vine mai devreme

22 Oct, 13:16 • Bumbeneci Diana
În luna noiembrie, românii vor primi diferențiat pensiile. O parte dintre pensionari vor să le fie adusă pensia de către poștaș, în timp ce alți pensionari au ales plata pensiei pe card.
Când intră pensiile pe card în noiembrie. Poștașul vine mai devreme

Conform Casei Naționale de Pensii Publice

, data la care pensionarii români primesc pensia în luna noiembrie 2023 diferă în funcție de modul în care aceștia au ales să le fie livrați banii. În acest sens, plata drepturilor de pensie pentru luna octombrie prin Poșta Romana se face în perioada 1-15 a lunii noiembrie, la domiciliul pensionarilor.

Când intră pensiile în luna noiembrie

Și luna viitoare, acei români care așteaptă pensia acasă, dar care nu sunt la domiciliu în momentul în care poștașul ajunge, trebuie să știe că drepturile bănești și documentul de plată pot fi ridicate de la ghișeele poștale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

De altfel, în legătură cu pensionarii care au ales plata în cont curent sau pe card, aceștia trebuie să știe că pensia pentru luna octombrie va intra pe card în jurul datei de 13 noiembrie.

CNPP mai anunță și că plata  pensiilor pe card se face pe data de 12, a fiecărei luni, dar pentru că în luna noiembrie această dată cade duminica, pensiile vor fi întârziate cu o zi.

Pensii
Pensii

2024 vine cu schimbări pentru pensionarii din România

În 2024, lucrurile se schimbă pentru pensionari. În momentul în care va intră în vigoare noua Lege 127/2019, care va aduce o serie de modificări semnificative în sistemul de pensii din România, ar urma ca pensiile românilor să fie  mărite. Se știe faptul că această lege a fost aprobată în Parlamentul României, în urmă cu patru ani și ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

De menționat este faptul, că în momentul de față, aceasta este 1.125 de lei, iar odată cu aplicarea noii legi, aceasta ar urma să crească cu cel puțin 17,3%. Potrivit datelor oferite de către Institutul Național de Statistică, numărul total al beneficiarilor acestei prevederi a fost de 1,147 milioane de persoane în trimestrul II al anului 2023.

În 2024, pensia ar urma să fie mărită de Guvern în funcție de procentajul de 40% până la 45% din salariul minim brut pe economie. Valoarea va crește în funcție de gradul de cotizare al angajatului. Mai exact, dacă salariul minim pe economie ar urma să fie de 3.300 de lei începând cu luna octombrie, pensia minimă ar putea începe de la 1.320 de lei, ceea ce reprezintă 40% din salariul minim.

Te mai poate interesa și: Cardurile cu primele pentru sute de mii de români, alimentate până la finalul săptămânii viitoare. Guvernul oferă câte 1500 de lei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult