- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Când vor fi gata lucrările de la Gara de Nord. A fost anunțat câștigătorul contractului de 419 milioane lei

28 Aug, 14:29 • Lupu Alexandra
Contractul pentru modernizarea de la Gara de Nord are un câștigător. Iată când vor fi gata lucrările.
Când vor fi gata lucrările de la Gara de Nord. A fost anunțat câștigătorul contractului de 419 milioane lei

Încep lucrările de la Gara de Nord! CFR Infrastructură a anunțat câștigătorul contractului de 419 milioane de lei, informează economedia.ro.

Încep lucrările de la Gara de Nord

Gara de Nord va fi modernizată. CFR Infrastructură a anunțat astăzi că a fost desemnat câștigătorul contractului de 419 milioane de lei. Concret, un constructor din Baia Mare, GDO Mov Impex a câștigat licitația pentru modernizarea Gării de Nord din București. Înțelegerea va fi semnată în termen de 10 zile lucrătoare în cazul în care nu se depun contestații. GDO Mov Impex a avut în 2022 o cifră de afaceri de 35 milioane lei și 35 de angajați, transmite termene.ro. A doua firmă din asociere, Omega Cert a declarat în 2022 doar 4 angajați și o cifră de afaceri de 264,254 lei.

Citește și despre: CNSC, decizie importantă pentru cea mai așteptată autostradă din România. Umbrărescu poate deschide șantierul. Lucrările valorează 1.5 miliarde de lei

Asocierea de firme câștigătoare are la dispoziție 9 luni pentru proiectare și 46 de luni pentru execuția lucrărilor. Principalele lucrări de modernizare vizează reabilitarea clădirilor de călători din stația de călători, modernizarea spațiilor destinate publicului călător, reabilitarea construcțiilor monument cu valoare istorică, crearea unor spații verzi centrale și regenerarea zonei aferente stației de călători Gara de Nord pe principiile de smart city / creative city / green city.

Gara de Nord
Gara de Nord

,,Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că a fost desemnată oferta câștigătoare la procedura de licitaţie publică pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de MODERNIZARE/CONSOLIDARE/REABILITARE a STAȚIEI CF GARA DE NORD BUCUREȘTI (Etapa I), un proiect finanțat din fonduri nerambursabile, prin  PROGRAMUL TRANSPORTURI (PT). Oferta depusă de asocierea de firme românești SC GDO MOV IMPEX  SRL – SC OMEGA CERT SISTEM  SRL, în valoare de 419.854.213,32 (fără TVA), a fost desemnată câștigătoare, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii. Durata aferentă proiectării și execuției lucrărilor este de 55 de luni (9 luni pentru proiectare, 46 de luni pentru execuție), iar perioada de garanție a obiectivului este de 60 de luni. ETAPA I a programului de MODERNIZARE a celei mai mari gări din România – GARA DE NORD BUCUREȘTI – include reabilitarea spațiilor existente în cele trei corpuri ale clădirii, unde se desfășoară activitatea feroviară, sunt asigurate servicii destinate publicului călător, precum și acvtivități comerciale:

Corp A (clădiri B-dul Dinicu Golescu)

Corp B (central, coloane, casele d ebilete clasa I)

Corp C (casele de bilete clasa a II-a, Calea Giviței)”, transmite CFR Infrastructură.

Te-ar putea interesa și: Șoferii de camioane, amendați drastic pentru pagubele făcute pe noul pod de la Brăila. Sorin Grindeanu: „I-am amendat pe toți, vor fi remediate lucrările”