- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Caniculă severă și vijelii puternice! ANM a actualizat prognoza meteo până pe 14 august

14 Jul, 15:23 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Vremea se menține instabilă până pe 14 august.
Caniculă severă și vijelii puternice! ANM a actualizat prognoza meteo până pe 14 august

Administrația Națională de Meteorologie anunță că în următoarele patru săptămâni vremea va fi diferită în regiunile României. În sud vor fi perioade caniculare, în timp ce în nord va ploua mai mult decât în alte zone ale țării.

ANM a actualizat prognoza meteo până pe 14 august

Meteo săptămâna 17 – 24 iulie. valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, în special în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, nord-estice și centrale, dar și deficitar în cele sud-vestice. În rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Meteo săptămâna 24 – 31 iulie. Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice, sud-vestice și local în cele centrale și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vezi și: Au fost raportate peste 50 de grade Celsius! Localitățile din România lovite de caniculă

meteo 14 iulie - 14 august
meteo 14 iulie – 14 august

În săptămâna 31 iulie – 7 august, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, centrale și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 7– 14 august, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.

Vezi și: Alertă de călătorie pentru românii care pleacă în Grecia. Canicula și incendiile reprezintă o nouă problemă pentru turiști

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult