- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Au fost raportate peste 50 de grade Celsius! Localitățile din România lovite de caniculă

14 Jul, 13:55 • Bumbeneci Diana
Caniculă severă! România s-a topit în cea mai călduroasă zi de la începutul verii. Au fost raportate și 50 de grade Celsius.
Au fost raportate peste 50 de grade Celsius! Localitățile din România lovite de caniculă

A fost Cod Portocaliu de caniculă în toată zona de sud a României. Temperaturile resimțite au depășit 50 de grade Celsius, inclusiv în Capitală.

Vezi și: Alertă ANM de ultim moment. Lista zonelor ce vor fi afectate de vijelii puternice

Și în Timișoara s-au înregistrat 40 de grade Celsius. Specialiștii spun că numărul apelurilor la 112 a crescut considerabil din cauza căldurii greu de suportat.

„Am constatat o creștere cu 22% a numărului total de cazuri. Cu 23% a crescut numărul de urgențe și chiar și acele cazuri în loc public, cu 21%. În continuare se primesc apeluri la numărul de urgență 112, colegii mei fac eforturi ca să managerieze toate aceste apeluri, mai ales când vorbim de urgențele de cod roșu și cod galben”, a declarat Alis Grasu, Managerul Serviciului de Ambulanta București-Ilfov.

canicula
canicula

Ce ai de făcut în caz de caniculă

„Sunt aceleași sfaturi pe care le dăm de fiecare dată. În primul rând să nu stăm afară perioade lungi de timp, în căldură. Să nu avem expuneri voluntare la soare între orele 11:00 și 18:00, să nu facem efort în căldură și să nu facem sport. Important este și ceea ce mâncăm și cum ne hidratăm. Se vor consuma minimum 1,5 – 2 l de apă și se va evita consumul de alcool și băuturile cu conținut mare de cofeină”, a mai spus ea.

Din cauza căldurilor excesive, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a restricționat circulația rutieră a transportatorilor pe drumurile naționale din zona Oltenia.

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie mai anunță că valul de căldură va persista şi pe parcursul săptămânii viitoare.

Vezi și: Bani pentru 2 milioane de români. A fost anunțată lista voucherelor care vor fi oferite oamenilor care au nevoie de sprijin financiar

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult