- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Capitala va avea o nouă maternitate. Daniel Băluță anunță o investiție de 220 milioane de lei. „Așa va arăta noua maternitate”

08 Jul, 08:23 • Lupu Alexandra
O nouă maternitate va fi construită în incinta Spitalului Sf. Ioan. Daniel Băluță a făcut anunțul.
Capitala va avea o nouă maternitate. Daniel Băluță anunță o investiție de 220 milioane de lei. „Așa va arăta noua maternitate”

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a anunțat pe pagina de Facebook cum va arăta noua maternitate construită în incita Spitalului Sf. Ioan. Contractul pentru proiectarea și execuția noii unități medicale este de 220 milioane de lei, informează buletin.de/bucuresti/

Capitala va avea o nouă maternitate

Daniel Băluță a anunțat cum va arăta noua maternitate din Capitală. Ea va fi construită în incita Spitalului Sf. Ioan și va cuprinde trei secții de obstetrică – ginecologie, o secție de terapie intensivă și una de neonatologie.

Primăria Sectorului 4 a publicat în SEAP procedura de licitație publică pentru proiectarea și execuția noii unități medicale. Contractul se ridică la valoarea uriașă de 220 milioane de lei și are o perioadă de derulare de 27 luni. Finanțarea va fi făcută din bugetul local pentru noul corp al spitalului.

Citește și despre: Daniel Băluță dă startul căsătoriilor în aer liber. Taxa pe care locuitorii sectorului 4 trebuie să o achite pentru o astfel de cununie civilă

Noua unitate medicală va cuprinde și un bloc operator, cu 4 săli de operație, un bloc de nașteri, laborator de analize, ambulatoriu, dar și farmacie. Spitalul Sf. Ioan solicită construirea acestui nou corp datorită condițiilor care nu se încadrează în standardele unei maternități. Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a anunțat pe pagina de Facebook cum va arăta noua construcție și ce dotări va avea maternitatea.

„Așa va arăta noua maternitate pe care comunitatea Sectorului 4 o va construi în curtea Spitalului Sf. Ioan. Trei secții de obstetrică-ginecologie, o secție de neonatologie și una de Terapie Intensivă. În total, 166 de paturi.

La acestea se vor adăuga un bloc operator, cu patru săli de operație, un bloc de nașteri, ambulatoriu, laborator de analize, dar și farmacie”, a afirmat edilul.

Noua maternitate / Sursă foto: Facebook Daniel Băluță
Noua maternitate / Sursă foto: Facebook Daniel Băluță

Și acesta nu este singurul anunț făcut de Daniel Băluță. Edilul a informat cum va arăta Fântâna Florilor din Parcul Tudor Arghezi. Primarul Sectorului 4 speră că va fi atracția principală a parcului. Bucureștenii se vor bucura de spectacole de lumini și de culoare din momentul în care parcul va fi deschis pentru locuitori.

Până acum, nu a fost anunțată o dată oficială pentru inaugurarea Parcului Tudor Arghezi. Daniel Băluță a transmis că fântâna arteziană este aproape gata.

„Dacă vă place spectacolul de lumină și culoarea de la Fântâna Florilor, cu siguranță că veți fi încântați și de ceea ce urmează să vedeți în Parcul Tudor Arghezi. Fântâna arteziană pe care o amenajăm aici este aproape finalizată și are toate șansele să devină atracția principală a întregului parc, datorită jocurilor de lumini și a jeturilor de apă ce se vor sincroniza cu acordurile muzicale”, spune Băluță.

Vezi și: Două firme au depus oferte pentru modernizarea liniei 5 de tramvai, dintre Ștefan cel Mare și Pipera. Investiție de 154 milioane lei în Capitală