- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Daniel Băluță dă startul căsătoriilor în aer liber. Taxa pe care locuitorii sectorului 4 trebuie să o achite pentru o astfel de cununie civilă

10 Mar, 18:50 • Lupu Alexandra
Vești bune pentru cuplurile care locuiesc în sectorul 4. Daniel Băluță a anunțat că acestea se pot căsători în aer liber, în schimbul achitării unei taxe.
Daniel Băluță dă startul căsătoriilor în aer liber. Taxa pe care locuitorii sectorului 4 trebuie să o achite pentru o astfel de cununie civilă

Daniel Băluță dă startul căsătoriilor în aer liber. Acesta a anunțat că persoanele interesate pot face cununia civilă oriunde în sectorul 4, în schimbul achitării unei taxe, așa cum afirmă ziare.com.

Daniel Băluță: Cuplurile din sectorul 4 pot face cununia civilă în aer liber

Daniel Băluță a confirmat că, începând cu luna viitoare, cuplurile interesate pot face cununia civilă în aer liber, oriunde în sectorul 4. Doritorii trebuie să depună cererea cu cel puțin 20 zile înainte de data stabilită pentru căsătorie. Mai mult decât atât, persoanele în cauză trebuie să achite o taxă pentru susținerea cununiei civile în aer liber oriunde în sectorul 4, aceasta având o valoare de 1.500 lei. Suma trebuie plătită după aprobarea cererii, iar în momentul în care dosarul de căsătorie este depus de către cupluri, dovada plății trebuie prezentată.

Daniel Băluță a relatat informația într-o postare redactată pe pagina de Facebook. Printre rândurile scrise, primarul sectorului 4 le transmite cuplurilor că și-ar putea uni destinul cu persoana iubită în locurile în care s-au cunoscut sau în zonele în care acestea au cele mai frumoase amintiri.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Inedit. Motivul pentru care România are oficial cu aproximativ 135.000 mai multe femei măritate decât bărbați însurați

”V-ați hotărât să faceți pasul cel mare și să vă uniți destinul cu cel al persoanei iubite?Începând din această lună vă puteți oficia cununia civilă chiar în locul în care v-ați cunoscut jumătatea sau acolo unde aveți cea mai frumoasă amintire împreună, atâta timp cât este în aer liber și se află în sectorul nostru”, relatează Băluță.

Daniel Băluță susține realizarea căsătoriilor în aer liber, oriunde în sectorul 4
Daniel Băluță susține realizarea căsătoriilor în aer liber, oriunde în sectorul 4

Pentru cununia civilă, cuplurile trebuie să depună următoarele documente la serviciul de stare civilă din sectorul 4: declarația de căsătorie, care urmează să fie completată în ziua înregistrării dosarului; copie după actul de identitate al partenerilor; copie după certificatul de naștere al persoanelor în cauză; certificatul medical prenupțial, iar acolo unde este cazul, sentința de divorț, certificatul de deces sau certificatul mariajului anterior.

Pe lângă actele menționate, cuplurile trebuie să pregătească dovada plății taxei impuse de Daniel Băluță, în cazul în care aleg să susțină cununia civilă oriunde în sectorul 4. La depunerea actelor, este obligatorie prezența viitorilor soți. Căsătoria va fi încheiată în termen de 10 zile calendaristice de la depunerea solicitării. La încheierea acesteia, este necesară prezența a doi martori, care se vor legitima cu actele de identitate valabile.

Citește și: O femeie trebuie să fie despăgubită în urma divorțului cu 204.624,86 euro. Fostul soț este obligat să o recompenseze financiar pentru îngrijirea casei