- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Caravane anti-sărăcie: Protest al sindicaliștilor Cartel Alfa. Se cere demisia ministrului Energiei

18 Oct, 19:28 • Bumbeneci Diana
Protest al sindicaliștilor Cartel Alfa., organizat astăzi împotriva ministrului Economiei. Românii se unesc pentru a merge joi la un nou miting în Piața Revoluției și în Piața Victoriei.
Caravane anti-sărăcie: Protest al sindicaliștilor Cartel Alfa. Se cere demisia ministrului Energiei

Cartel Alfa protestează din nou. Mai mulți sindicaliști din Vâlcea s-au alăturat marșului anti-sărăcie organizat de Confederația Cartel Alfa. Aceștia au protestat marți după-amiază în fața Prefecturii Vâlcea, iar la nivel național sunt anunțate mai multe proteste împotriva Ministerului Economiei, anunță Agerpres.

Protest al sindicaliștilor Cartel Alfa

Protestatarii prezenți astăzi au scandat lozinci împotriva Guvernului, dar mai ales ministrului Economiei, Virgil Popescu. Aceștia cer majorarea urgentă a pensiilor și a salariilor, precum și măsuri care să stopeze creșterea prețurilor, în condițiile în care oamenii nu mai fac față cheltuielilor mult prea mari din ultima perioadă.

„Acești guvernanți pe care i-am votat de 30 de ani nu ne mai bagă în seamă. Nici autoritățile lor locale aproape că nu îi mai recunosc pe cei de la București. Vă dau exemplu ministrul Economiei care nici nu știe cum se calculează prețul la energie. A oprit toate societățile care produc energie electrică. E un tâlhar. Cartel Alfa a depus o plângere la DNA împotriva acestui ministru, dar văd că, până la ora actuală, nu s-a luat nicio măsură cu acest ministru. Revendicările noastre le cunosc și ei. Populația încă nu a început să suporte prețurile. Abia de luna aceasta va începe curentul, căldura și sperăm că, prin noi, să reușim să facem ceva pentru această țară. Acești politicieni trebuie schimbați și aduși alții tineri care vor să facă ceva în România”, a spus liderul Cartel Alfa din Vâlcea, Ionel Vîncea.

Mai poți citi: Salt uriaș pentru autostrăzile din România. Sorin Grindeanu anunță că toate contractele din PNRR vor fi semnate în primăvară

Caravane anti-sărăcie: Protest al sindicaliștilor Cartel Alfa. Se cere demisia ministrului Energiei
Caravane anti-sărăcie: Protest al sindicaliștilor Cartel Alfa. Se cere demisia ministrului Energiei

La mitingul de la Râmnicul Vâlcea s-au aflat și președinții filialelor sindicale din Maramureș, Reșița, Satu Mare, Mureș, Hunedoara, Mehedinți și Gorj. Aceștia, alături de vâlceni, au atras atenția că pe fondul acestor creșteri de prețuri la energie electrică și gaz foarte multe fabrici își vor opri activitatea.

„România, una dintre țările mari producătoare și exportatoare de energie electrică, ajunge acum să plătească unul dintre cele mai mari prețuri din Europa la combustibil, la energie, pentru că s-a creat o piață haotică a tâlharilor, pentru că aceia care vând și nu au reglementare nu sunt altceva decât tâlhari. S-a creat o piață care până la urmă este una ieșită afară de sub orice control. De ce? Pentru că ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu adoptă măsurile corespunzătoare pentru protejarea populației, iar în această iarnă prețurile facturilor la energie, combustibil, vor fi unele greu de suportat de către marea parte a noastră”, a subliniat președintele Cartel Alfa din Mehedinți, Mihai Bărbulescu.

Amintim că două noi caravane anti-sărăcie organizate de Cartel Alfa au pornit luni din Zalău și din Iași spre București. Caravanele își vor da întrunire la un miting și un marș de protest în Piața Revoluției și în Piața Victoriei.

Mai poți citi: Proiect de amploare demarat de BNR și Ministerul Educației. Elevii primesc lecții despre inflație, funcțiile banilor și bugetul de venituri

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult