- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți, 9 aprilie. Se anunță a treia majorare din această lună! 

09 Apr, 09:18 • Fundeanu Madalina
Carburanții s-au scumpit din nou! Benzina și motorina înregistrează a treia majorare de preț din luna aprilie.
Preț carburanți, 9 aprilie. Se anunță a treia majorare din această lună! 

Iată cât costă carburanții marți, 9 aprilie! Petrom, liderul pieței carburanților din România, a scumpit din nou benzina și motorina, marți dimineață, 09 aprilie, cu 4 bani pe litru, conform informațiilor relatate de Economedia.

Prețuri carburanți astăzi, 9 aprilie

Stația Petrom Vitan, monitorizată de sursa citată, afișa vineri, 5 aprilie 2024, următoarele prețuri: 7,30 lei pentru un litru de benzină standard și 7,51 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Precendentele majorări de preț au avut loc vinerea și joia trecută, când Petrom a scumpit benzina standard și motorina standard cu încă 4 bani pe litru în fiecare zi.

Potrivit peco-online, la stațiile Petrom din Capitală, prețul unui litru de benzină standard este cuprins astăzi, 9 aprilie, între 7,24 lei și 7,31 lei pe litru. În cazul motorinei standard, prețurile variază între 7,49 lei și 7,52 lei pe litru.

Ai mai putea fi interesat și de: Daniel Baciu, șeful CNPP, explică cine sunt românii care pot primi pensii deși nu au cotizat minim 15 ani. Cum se calculează indemnizațiile lor

carburanți
carburanți

O altă modificare de preț a avut loc sâmbătă 30 martie, când Petrom a scumpit benzina, cu 4 bani pe litru. Tot cu patru bani s-a scumpit benzina pe 26 martie, și pe 19 martie, când și prețul motorinei a urcat cu 4 bani pe litru. De asemenea, prețul motorinei a scăzut pe 28 martie, cu trei bani.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 1,5 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 5,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În ceea ce privește costul motorinei, prețul mediu al unui litru a scăzut cu 0,3 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 1 leu mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În aceasta perioadă, România se află pe locul al treilea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Bulgaria și Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 3 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria și Malta.

Vezi mai multe știri despre: Angrourile româneşti, magnet pentru cei care caută prețuri mici. Companiile gigant readuc la viață un model de business ce aminteşte de comerţul din anii ’90