- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Carburanții s-au ieftinit din nou. Cât costă litrul de benzină și motorină la 17 martie

17 Mar, 10:39 • Andrei Alina
Carburanții continuă să se ieftinească. Petrom, cel mai mare distribuitor de benzină și motorina din România, a operat o nouă ieftinire, a doua în decurs de două zile.
Carburanții s-au ieftinit din nou. Cât costă litrul de benzină și motorină la 17 martie

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișa vineri un preț de 6,61 lei/litru pentru benzina standard. Motorina standard se comercializează cu 7,20 lei/litrul. Benzina extra 99 se vinde vineri cu 7.07 lei, iar motorina extra, cu 7.56 lei.

Față de ziua anterioară, Petrom a ieftinit benzina cu trei bani pe litru și motorina cu cinci bani pe litru, conform calculelor Economica.net.

Citește și: Baterii ieftine cu autonomie mare pentru mașinile electrice! Acesta ar putea fi startul pentru aceste autoturisme mai ieftine în viitorul apropiat

Ieftinirea de azi vine după ce compania petrolieră  a ieftinit joi motorina cu patru bani pe litru și benzina cu un ban pe litru. Ultima scumpire a carburanților a avut loc la data de 8 martie, și, de atunci au fost trei scăderi de preț, cea de azi având cea mai mare amploare.

Petrom nu este singurul furnizor de carburanți care a operat ieftiniri în ultimele zile. La Rompetrol, benzina standard se vinde cu prețuri cuprinse între 6.69 și 6.74 lei/litru, în timp ce motorina standard, între 7.30 și 7.34 lei/litru. Față de Rompetrol, MOL are prețuri mai mari la motorină standard – 7.30-7.34 lei/l.

Citește și: Românii își cumpără mașini noi. Înmatriculările au înregistrat o creştere de 37,8% în primele două luni. Ce mărca se află în topul vânzărilor

La OMV benzina standard are prețuri cuprinse între 6.67 și 6.71 lei/litru, iar motorina standard, între 7.26 și 7.31 lei/l.

Consumul mediu anual în România este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină.