Știri interne

Care sunt cei mai sinceri angajatori? Cei care afișează salariul în anunț au șansa să atragă mai mulți candidați

14 Dec, 14:09 • Cornel Ghimeșan
În contextul în care, Comisia Europeană își propune să legifereze transparența salariilor, mai multe studii au demonstrat că dacă angajatorul anunță salariul încă din anunțul de angajare are șanse cu 40% mai mari să atragă candidații să aplice.
Care sunt cei mai sinceri angajatori? Cei care afișează salariul în anunț au șansa să atragă mai mulți candidați

Companiile se pregătesc pentru momentul în care va deveni obligatorie măsura propusă de Comisia Europeană de a legifera transparența salariilor, conform eJobs, care mai arată că deja pe platformă sunt peste 10.000 de joburi cu salariul afișat. Propunerea Comisiei vizează ca angajatorii să publice salariille sau marje salariale încă din anunțul de angajare.

Alte articole: Subvenția pentru lâna de oaie se dublează! Programul Lâna în 2023 aduce mai mulți bani pentru ciobanii români

Se pare că angajatorii din retail, servicii și din turism sunt unii dintre cei mai deschiși când vine vorba de precizarea salariilor oferite în anunțurile de joburi, potrivit unei platforme de recrutare online.

Care sunt cei mai sinceri angajatori? Cei care afișează salariul în anunț au șansa să atragă mai mulți candidați
Care sunt cei mai sinceri angajatori? Cei care afișează salariul în anunț au șansa să atragă mai mulți candidați

„Dincolo de acest element al obligativității în viitorul apropiat, angajatorii știu că aceste anunțuri sunt mult mai atrăgătoare pentru candidați, fiind cu 40% mai vizualizate decât cele fără salariu. La asta se adaugă faptul că și aplicările sunt mai țintite de vreme ce candidații știu exact la ce să se aștepte din punct de vedere salarial și nu aplică decât dacă oferta expusă în anunț corespunde criteriilor pe care le au”, explică Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România.

Care sunt cei mai transparenți angajatori

Astfel, angajatorii din retail, servicii, transport-logistică, turism și construcții sunt printre cei care publică salariile în anunțurile de joburi, iar majoritatea locurilor de muncă scoase la bătaie de aceste firme sunt din categoria entry level.

Totodată, 17% din numărul total de anunțuri de locuri de muncă ce conțin și salariul oferit de firme sunt pentru candidații care vor să lucreze în afara țării.

„Deși vedem o creștere a numărului de anunțuri de angajare care includ salariul oferit de angajator, încă este destul de restrictivă plaja joburilor și domeniilor pentru care se întâmplă acest lucru. Cu cât pozițiile sunt mai specializate sau cer un nivel superior de senioritate, cu atât numărul de joburi cu salariul afișat este mai mic. De aceea, apar undeva în a doua parte a clasamentului domenii precum IT, telecomunicații, marketing, banking sau farma”, punctează Roxana Drăghici.

Chiar și așa, în perioada ianuarie – decembrie 2022 s-a triplat numărul de poziții deschise care au salariul menționat comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar pentru 2023 sunt așteptate noi creșteri la acest capitol, conform platformei de recrutare.

Pe tot parcursul anului 2022, companiile din străinătate, cele din București, Timișoara, Cluj-Napoca și Constanța au fost cele care au publicat cele mai multe anunțuri în care au specificat salariul oferit.

Citește și: Veste bună pentru utilizatorii Apple! Apelul de urgență prin satelit de pe iPhone 14 va fi disponibil și în Europa

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult