- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Carnea procesată din România va ajunge în Israel! Autoritățile au început procedurile necesare

14 Feb, 11:31 • Stefan Simion
Autoritățile israeliene au început procedurile pentru aprobarea importului cărnii procesate din România. Valoarea produselor românești ajung la o sumă incredibilă.
Carnea procesată din România va ajunge în Israel! Autoritățile au început procedurile necesare

Israelul a început procedurile pentru a importa carnea procesată din România, citează profit.ro. Valoarea produselor românești ajunge la o sumă încredibilă.

50 milioane de dolari este suma anuală pe care autoritățile israeliene sunt dispuse să o achite pentru a importa carne procesată din România. Procedurile au fost demarate la ora actuală, însă fără a fi aprobate momentan, conform declarațiilor oferite de ambasadorul statului Israel în România.

Israel cere transparență din partea României

Ambasadorul statului Israel în România solicită transparență în demararea procedurilor necesare, întocmai pentru ca ele să fie aprobate în scurt timp. Deschiderea și asumarea din partea țării poate contribui la grăbirea întregului proces, în așa fel încât exportul din România să fie posibil.

Colaborarea dintre cele două state nu este una necunoscută. În 2021, importurile Israelului din țară au ajuns la 482,76 milioane de dolari, dintre care doar suma de 74,23 a fost redirecționată către importurile de animale vii. La ora actuală, suma pe care autoritățile israeliene sunt dispuse să o ofere României pentru aceste proceduri este estimată la 50 milioane de dolari anuali.

Vezi și: Românii au un AS în mânecă! Israelul sprijină România în procesul de aderare la Schengen

Israel
Israel

„Încercăm acum să ajungem în situația în care să putem importa carne procesată din România. Va fi o afacere importantă, care va genera circa 50 milioane dolari anual”, declară ambasadorul Reuven Azar.

Diplomatul israelian nu a evitat să menționeze că este nevoie de multă transparență din partea autorităților românești în această colaborare. Fără deschidere și sinceritate, reprezentanții israelieni nu vor aproba demersurile, iar exportul din România nu va putea începe. Altfel spus, procesul ar fi un eșec.

„Trimitem chestionare autorităților veterinare și am avut o experiență neplăcută în trecut, pentru că există tendința funcționarilor să spună că totul este ok, dar odată ce spun că totul este în regulă, cealaltă parte spune că nu este totul în regulă și prin urmare nu aprobă (importul – n.red.)”, spune Reuven Azar.

Citește și: Carnea ”cultivată” din celule de vacă este cuşer, a stabilit rabinul-şef al Israelului

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult