- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii au un AS în mânecă! Israelul sprijină România în procesul de aderare la Schengen

24 Jan, 11:48 • Stefan Simion
Israelul sprijină România în procesul de aderare la Schengen. Țara noastră caută toate posibilitățile prin care să reușească să finalizeze în 2023 acest proces.
Românii au un AS în mânecă! Israelul sprijină România în procesul de aderare la Schengen

Negocierile României pentru obținerea unei unanimități în UE în privința aderării la Spațiul Schengen merg pe nebănuite căi diplomatice. Țara noastră și-a mobilizat toate relațiile diplomatice pentru atingerea acestui deziderat într-un timp cât mai scurt, după eșecul pe care ni l-a „servit” Austria la finalul anului 2022, anunță știripesurse.

Israelul sprijină România în procesul de aderare la Schengen

Conform unor surse politice conform sursei citate, țara noastră a apelat inclusiv la prieteni din afara Uniunii Europene pentru a înlătura blocajul impus de Austria. În rândul activităților politice și diplomatice, România a cerut inclusiv sprijinul Israelului în relația cu oficialii austrieci. În acest sens, oficialii israelieni au avut convorbiri directe cu partea austriacă, într-un efort de lobby pro-România rar întâlnit.

Ai mai citi și: Banca Centrală Europeană confirmă un scenariu sumbru! Dobânzile vor fi majorate din nou

Schengen/ sursa foto: wall-street.ro
Schengen/ sursa foto: wall-street.ro

La aceste încercări, potrivit surselor politice, au luat parte și organizațiile internaționale evreiești reprezentate în România și Austria. Nu există deocamdată informații despre angajamentele luate de țara noastră în scopul obținerii unui asemenea ajutor din partea Israelului.

La scurt timp, conform sursei citate, publicația Flux24 a transmis că jurnalistul israelian originar din România, Attila Somfalvi, care lucrează pentru cel mai mare site israelian, ynet.co.il, a dezvăluit că ministrul israelian de externe, Eli Cohen, l-a sunat pe omologul său austriac, Alexander Schallenberg, cerându-i să primească România în Schengen.

Ai mai putea citi: Austria întoarce spatele României! Karl Nehammer: „Este clar că vetoul nostru Schengen nu este îndreptat împotriva unei țări”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult