- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Casa Verde Fotovoltaice 2023. Când începe sesiunea de înscriere pentru persoanele fizice. Anunț oficial de la AFM

03 May, 23:30 • Lupu Alexandra
Anunț oficial. Se dă startul programului Casa Verde Fotovoltaice 2023. Iată când începe sesiunea destinată persoanelor fizice.
Casa Verde Fotovoltaice 2023. Când începe sesiunea de înscriere pentru persoanele fizice. Anunț oficial de la AFM

Anunț important de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM)! Primele informații relatate de economedia.ro arată că programul Casa Verde Fotovoltaice începe pe data de 19 mai pentru persoanele fizice.

Program Casa Verde Fotovoltaice 2023

AFM a transmis prin intermediul unui comunicat că încep înscrierile în programul Casa Verde Fotovoltaice. Concret, reprezentanții au anunțat că persoanele fizice interesate să își înstaleze panouri solare pot depune dosarul începând cu data de 19 mai. Bugetul total alocat proiectului este de 1.75 miliarde de lei. Finanțarea se acordă în valoarea maximă de 20.000 de lei, sub condiția suportării unei contribuții personale a beneficiarului de 2.000 de lei.

Sesiunea de finanțare pentru persoanele fizice se va desfășura până la data de 26 iunie, la miezul nopții. De asemenea, în perioada 27 – 29 iunie, ora 23:59, se vor putea înscrie în programul Casa Verde Fotovoltaice și bisericile. Președintele AFM a declarat că programul este important din punct de vedere al politicilor de protecție a mediului. Laurențiu-Adriam Neculaescu a precizat că AFM a depus toate eforturile necesare pentru a simplifica accesul persoanelor fizice la program, dar mai ales, a elaborat noi aplicații informatice.

Reprezentantul a menționat că, în ediția din acest an, persoanele fizice se vor putea înscrie în cadrul programului printr-o aplicație informatică, fiind alocate 3 zile pentru fiecare regiune, întocmai pentru a evita un blocaj din cauza suprasolicitării. Neculaescu a declarat că vrea să sprijine aproximativ 87.500 de gospodării în efortul de a reduce cheltuielile la energie, pe lângă cele 55.000 de sisteme care au fost deja aprobate pentru finanțare în cele două sesiuni organizate până acum.

Citește și despre următorul subiect: Panouri fotovoltaice 2023. Modificări importante în programul „Casa Verde Fotovoltaice”. Tichetele se dau pe regiuni

Casa Verde Fotovoltaice
Casa Verde Fotovoltaice

„Având în vedere importanţa programului din punct de vedere al politicilor de protecţie a mediului şi interesul major manifestat de cetăţeni, Administraţia Fondului pentru Mediu a depus toate eforturile pentru simplificarea accesului persoanelor fizice la program, prin elaborarea unei noi aplicaţii informatice.

Anul acesta, persoanele fizice se vor înscrie personal în cadrul programului prin intermediul aplicaţiei informatice, conform calendarului publicat pe site-ul instituţiei, fiind alocate câte trei zile lucrătoare pentru fiecare regiune, pentru a preveni un blocaj din cauza suprasolicitării aplicaţiei informatice.

Ne dorim ca programul să fie un real succes şi să putem sprijini aproximativ 87.500 de gospodării în efortul lor de a-şi reduce costurile cu factura la energie, pe lângă cele 55.000 de sisteme aprobate în cele două sesiuni de finanţare organizate până acum”, a declarat preşedintele AFM.

Înscrierea solicitantului se face prin completarea unor câmpuri predefinite și încărcarea documentelor necesare. Acestea sunt:

  • Actul de identitate;
  • Certificatul de atestare fiscală privind obligațiile de plată către stat;
  • Certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale;
  • Extras de carte funciară, nu mai vechi de 60 zile de la data înscrierii;
  • Copia cărții funciare colective, din care să rezulte cel mult două unități individuale trecute pe același document, care adunate să fie egale cu un întreg, dacă vorbim despre imobilele-construcții, dintre care unele părți sunt comune, iar restul individuale, pentru care se întocmesc o carte funciară colectivă și una individuală.

Vezi și: Programul „Casa Verde Fotovoltaice” 2023 lansat cu modificări majore. Ce se schimbă pentru români