- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” 2023 lansat cu modificări majore. Ce se schimbă pentru români

27 Mar, 18:42 • Cornel Ghimeșan
Ghidul de finanțare pentru programul „Casa Verde Fotovoltaice” 2023 a fost făcut public de către Ministerul Mediului. Acesta prevede o modificare majoră: introducerea parohiilor printre beneficiarii programului.
Programul „Casa Verde Fotovoltaice” 2023 lansat cu modificări majore. Ce se schimbă pentru români

Ghidul de finanțare pentru programul „Casa Verde Fotovoltaice” 2023 a fost făcut public de către Ministerul Mediului. Cu ajutorul acestui program românii au ocazia de a-și monta panouri fotovoltaice, primind un sprijin de la stat de 20.000 de lei. Singura condiție care se impune este ca sistemul să aibă cel puțin 3 kW.

Alte articole: Când poți să nu plătești factura la curent sau la gaze. ANRE: „Obligațiile de plată sunt suspendate”

Ghidul programului „Casa Verde Fotovoltaice” 2023 aduce și o modificare majoră în acest an. Pe lista beneficiarilor vor fi înscrise și parohiile. Pentru a putea beneficia de acest prograb, bisericile nu au voie să aibă datorii la buget. Totodată, trebuie să

Ghidul „Casa Verde Fotovoltaice” 2023 prevede o modificare majoră: introducerea parohiilor printre beneficiarii programului. De menţionat, permită “accesul persoanelor autorizate în vederea colectării datelor înregistrate de sistemul de panouri fotovoltaice şi verificării sistemului de panouri fotovoltaice finanţat” și să respecte legislația specifică prosumatorilor, scrie economica.net.

„Casa Verde Fotovoltaice” 2023 în continuare în subordindinea AFM

Acest program va fi în continuare în subordinea Administrației Fondului pentru Mediu, cu toate că în declarațiile anterioare ale oficialilor, se înțelegea că analiza dosarelor va fi făcută la nivel de primării, pentru a fi evitată lentoarea AFM. Autoritatea ar fi urmat să fie doar un ordonator de plăți, totuși ghidul lasă deschisă această posibilitate.

„Analiza dosarelor de validare, verificarea de către AFM a eligibilității beneficiarilor finali și a documentelor depuse în vederea decontării, prin eșantion, se poate realiza prin externalizarea serviciilor aferente acestor activităţi sau prin cooptarea de personal din alte instituţii publice sau autorităţi publice centrale, cu aprobarea conducătorilor acestora”, se arată în Ghidul de finanțare pentru programul “Casa Verde Fotovoltaice” 2023.

Pentru programul „Casa Verde Fotovoltaice” 2023 au fost alocate 2 miliarde de lei de către Guvern, deși inițial ministrul Mediului Tanczos Barna și premierul Ciucă anunțaseră că urmează să aloce un buget de 3 miliarde de lei.

„Am asumat ca la nivelul Guvernului practic să dublăm fondurile alocate pentru aceste proiecte, dacă cifra este corectă, aproximativ 2 miliarde vor fi alocate pentru instalarea de panouri fotovoltaice și în felul acesta numărul de beneficiari poate să urce până la 80.000 de gospodării”, declarase premierul Ciucă în urmă cu aproximativ trei săptămâni.

Citește și: Cu toții îl știu pe renumitul Erling Haaland, însă puțini știu care este salariul său la Manchester City. Veniturile sunt colosale

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult