- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât a ajuns să coste un kilogram de șorici în 2022. Românii vor scoate din portofel mai mulți bani decât în anii trecuți

13 Dec, 22:50 • Bocioacă Bianca
Românii sunt mari iubitori de șorici, fiind nelipsit de pe mese în perioada sărbătorilor de iarnă. Comercianții au mărit considerabil prețul acestuia în acest an, alimentul fiind la mare căutare.
Cât a ajuns să coste un kilogram de șorici în 2022. Românii vor scoate din portofel mai mulți bani decât în anii trecuți

Un kilogram de șorici costă în 2022 mult mai mult decât în anii anterior. În trecut, acesta era foarte ușor de găsit, dar acum nu foarte multă lume își va permite nici măcar să guste din alimentul delicios. Deoarece cantitatea a devenit tot mai puțină, prețurile au ajuns să fie mult mai mari, asemănătoare cu cele ale unor delicatese.

Citește și: Prețul unui kg de carne de porc se apropie de 30 de lei, cu doar o lună înaintea Crăciunului. Ce șanse mai au românii să cumpere produse mai ieftine

Cât costă un kilogram de șorici

Un kilogram se vinde acum cu aproximativ 90 de lei. Cu această sumă, românii pot cumpăra trei kilograme de cotlet de porc sau de mușchi, din care pot fi gătite mai multe preparate. Comercianții au și o explicație clară pentru creșterea semnificativă a prețurilor.

„Un porc are 50 de kilograme, o carcasă. Vă dați seama, pe ea vine 1,2 kilograme, maximum 1,5 kilograme de șorici. Noi trebuie să vindem 50 de kilograme de carne ca să obținem atâta șorici. Un kilogram și ceva”, a explicat Ionuț Anghel, proprietarul unei carmangerii, pentru stirileprotv.ro.

Totuși, unii români sunt mulțumiți de prețurile actuale, având în vedere și inflația care a creat situații neplăcute pentru oamenii care acum trebuie să plătească mai mult pentru toate produsele pe care le cumpără din magazine.

„Cât am cumpărat? De vreo 70 de lei. Chiar este OK, în comparație cu supermarketurile unde nu e calitate. Dacă n-ar fi pielea, n-ar sta oasele”, a declarat un client.

Citește și: Pateul de porc conține de fapt cel mult 47% porc. Câți aditivi are și care sunt mărcile cele mai periculoase din magazine