- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât a plătit un turist străin pentru un sejur all inclusive de 7 zile în Mamaia. Bărbatul a venit pentru prima oară pe litoralul românesc

29 Jul, 19:22 • Lupu Alexandra
Reacţia unui turist străin venit pentru prima oară pe litoralul românesc. Cât a plătit pentru un sejur all inclusive de 7 zile în Mamaia.
Cât a plătit un turist străin pentru un sejur all inclusive de 7 zile în Mamaia. Bărbatul a venit pentru prima oară pe litoralul românesc

Turiștii străini sunt tot mai atrași de stațiunile românești de la Marea Neagră, informează observatornews.ro. În tot acest timp, românii preferă vacanțele în străinătate și plajele din Grecia, Turcia sau Bulgaria. Peste 200 de israelieni au ales să se bucure de ofertele de pe litoralul românesc. Iată câți bani a scos din buzunare un turist străin pentru un sejur all inclusive de 7 zile în Mamaia.

Cât costă un sejur all inclusive de 7 zile în Mamaia

220 de turiști din Israel au aterizat pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, aflaţi la bordul primul charter al sezonului, Tel Aviv – Constanţa. Mulți dintre turiștii străini au prieteni în România.

Citește și despre: Mare atenție ce mâncați pe Litoralul românesc. A plouat cu amenzi de la ANSVSA. Ce au putut găsi inspectorii sanitari te lasă fără cuvinte!

„Părinţii mei s-au născut aici. În Bucureşti. Şi am familie pe care nu am văzut-o niciodată. Am avut fratele tatălui meu. Îmi place tare România.

Totul e frumos, e verde, e apă curată. Plecăm în toate locurile unde nu am fost aici în Mamaia”, declară un turist.

Te întrebi cât plătește un turist străin pentru un sejur all inclusive în Mamaia? Se pare că unul dintre cele mai căutate pachete include transportul, cazarea în regim all-inclusive și intrările la unele obiective turistice din zonă. Pentru un sejur de 7 nopți, israelienii plătesc intre 900 şi 1100 de euro.

Mamaia
Mamaia

Meydan Butnaru, operator turism din Israel, a declarat că tot mai mulți turiști străini aleg România ca destinație de vacanță. Acest lucru se întâmplă pentru că țara este promovată drept destinație turistică pentru familiile cu copii, dar și pentru distracțiile pe care le oferă.

„De ce vin ei în România? Pentru că o promovăm altfel, o promovăm ca pe o destinaţie de familie cu copii, pentru distracţiile care sunt aici. De la delfinariu până la telegondolă aqua park şi malluri”, afirmă Butnaru.

„Este singurul număr de turişti străini şi evident cel mai mare. Este singurul proiect de incomming pe care îl avem pe litoralul românesc de foarte mulţi ani”, declară Corina Martin, agent de turism.

Zborurile Tel Aviv – Constanţa vor continua până pe 21 august. Aproximativ 1500 de turişti israelieni vor ajunge în România în următoarea perioadă. Totodată, în primele 5 luni din 2023, în ţara noastră au sosit peste 700.000 de turişti, cu aproape jumătate mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Vezi și: Litoralul românesc, luat cu asalt de românii din București! Care sunt județele fruntașe atunci când vine vorba despre alegerea vacanțelor la Marea Neagră