- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mare atenție ce mâncați pe Litoralul românesc. A plouat cu amenzi de la ANSVSA. Ce au putut găsi inspectorii sanitari te lasă fără cuvinte!

24 Jul, 14:17 • Bumbeneci Diana
În ultima perioadă, mai multe verificări au avut loc pe litoralul românesc. A plouat cu amenzi în urma controalelor.
Mare atenție ce mâncați pe Litoralul românesc. A plouat cu amenzi de la ANSVSA. Ce au putut găsi inspectorii sanitari te lasă fără cuvinte!

A plouat cu amenzi pe litoral. Un număr de 47 de unităţi de alimentaţie publică de pe Litoral au primit amenzi de peste 550.000 de lei în ultima săptămână, din cauza abaterilor de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Amenzi pe litoralul românesc

De asemenea, au fost emise 5 ordonanţe de interzice a activităţii şi o ordonanţă de suspendare a activităţii.

În perioada 17 – 23 iulie, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Au fost verificate 235 de unităţi localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia şi Constanţa.

Litoral
Litoral

Ai mai putea citi: Automobilul românesc, comoară pe cale de dispariție. Povestea lui Mihai Olar, rădăuțeanul care a salvat de la fier vechi o Dacia 1300. „Darul mai departe unei persoane care nu caută să se îmbogățească de pe urma moștenirii”

„În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorificare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 47 de unităţi, cu amenzi în valoare de 551.200 de lei. De asemenea, au fost emise 5 ordonanţe de interzice a activităţii şi o ordonanţă de suspendare a activităţii”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Conform ANSVSA, au fost confiscate şi direcţionate către unităţi de neutralizare produse alimentare în cantitate totală de 367 de kg. (carne de vită, carne de pui, peşte, produse din peşte şi ouă, îngheţată).

Potrivit comunicatului oficial, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 2023: 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Vezi și: Lovitură pentru milioane de salariați. Au fost anunțați românii care nu vor mai primi sporuri. Ministrul Muncii: „Au gândit că timpul trece, leafa merge”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult