- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât câștigă o asistentă medicală la Regina Maria în 2023. Nimeni nu se aşteaptă la o asemenea sumă

16 Apr, 16:20 • Bucătaru Gabriela
Majoritatea românilor își doresc să aibă un loc de muncă care să le ofere un trai decent, mai ales în această perioadă, când rata inflației a crescut simțitor, iar prețurile alimentelor și ale facturilor au explodat.
Cât câștigă o asistentă medicală la Regina Maria în 2023. Nimeni nu se aşteaptă la o asemenea sumă

Cât câștigă o asistentă medicală la Regina Maria în 2023. Printre domeniile care pot să le ofere acestora satisfacție se numără și cel medical, unde se câștigă destul de bine.

Citește și Inflația are un ritm alert, dar salariile și pensiile rămân la același nivel. Care sunt sumele încasate de români la momentul actual

Cât câștigă o asistentă medicală la Regina Maria în 2023

De exemplu, un asistent medical debutant care lucrează la o clinică privată Regina Maria din Constanța poate câștiga pe lună un salariu de 3.800 de lei, potrivit unui anunț de angajare postat pe un site de specialitate.

Salariile din domeniul medical au crescut destul de mult în România, în ultimii ani, iar acest lucru a atras tot mai mulți tineri care sunt  pasionați de medicină.

În prezent, un medic fără încadrare are un salariu de bază de 7.971 de lei, asta în timp ce medicii stomatologi au un salariu de 3.887 de lei. De asemenea, medicii primari au un salariu de 15.567 lei, iar medicii rezidenți câștigă între 5.700 lei și 7.564 lei.

Nici medicii rezidenți nu au un salariu de neglijat în aceste momente. Venitul unui medic rezident variază în funcție de anul și specializarea pe care acesta o are.

  • Medic rezident anul VI – VII – 7900 lei;
  • Medic rezident anul IV – V – 7300 lei;
  • Medic dentist rezident anul IV – V – 7300 lei;
  • Medic rezident anul III – 6700 lei;
  • Medic rezident anul II – 6100 lei;
  • Medic rezident anul I – 5700 lei

În secțiile UPU care sunt deschise 24 din 24 de ore, salariile sunt mai mari față de alte specializări. Medicii primari specialiști care lucrează în această secție au un salariu de 13.338 lei, iar medicii specialiști 10.563 lei. Medicii dentiști primari au 13.388 lei, iar medici dentiști specialiști au 10.563 lei. Medicii dentiști fără încadrare au un salariu de 6.082 lei. Medicii fără încadrare au un salariu de 6.509 lei.

Salarii mai mari pentru medicii de familie din mediul rural

Salarii mai mari pentru medicii de familie din mediul rural. Autoritățile fac astfel un prim pas pentru a încerca să acopere deficitul mare al acestor specialiști. Aproape 2.000 de medici de familie lipsesc din sistemul de sănătate.

Salarii mai mari pentru medicii de familie din mediul rural. Jumătate dintre cei care lucrează deja în aceste zone au peste 60 de ani. Adică vor ieşi la pensie peste cel mult 10 ani. Medicul de familie nou-venit într-un sat ar urma să încaseze, timp de 6 luni, cu 50% mai mult decât unul care lucrează în oraș. Asta dacă merge într-o localitate în care există deja doctori însă mai este nevoie de personal medical.

Iar dacă va lucra într-o comunitate în care nu mai este alt doctor și nici cabinet medical, atunci va încasa venit dublu. Acest lucru poate dura un 1 an, cu posibilitatea de prelungire, spun cei de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, potrivit strileprotv.ro.

Pentru a mări numărul medicilor de familie care intră în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, lista de pacienți a fost micșorată de la 1.800 la 1.500. În plus, doctorii vor putea avea un rol mai important în depistarea precoce a bolilor cu impact major asupra stării de sănătate a populației, prin acordarea de consultaţii preventive tuturor persoanelor înscrise pe lista lor.

Acestea sunt modificările propuse în noul contract cadru, care ar trebui să intre în vigoare pe 1 iulie.Documentul prevede însă și alte schimbări: Extinderea accesului la servicii medicale oferite în sistem ambulatoriu şi de spitalizare de zi – lucru care ar mai elibera camerele de gardă ale spitalelor.

Apoi, acordarea unor consultații la distanţă, pentru monitorizarea bolilor cronice și introducerea dispozitivelor compresive în lista celor decontate din bugetul CNAS.

Citește și Meseriașii au printre cele mai mari salarii din România. Câți bani câștigă lunar un instalator, electrician sau vopsitor