- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât câștigă un artist în România? Faimoasa Delia cere și 15.000 de euro pentru un concert

17 Nov, 16:44 • Cornel Ghimeșan
Absolut toată lumea le adoră muzica, iar concertele lor fabuloase sunt apreciate de mii de fani din întraga țară, dar și de românii din diaspora. Totuși cât costo să poți aduce un artist din România să cânte la evenimentul tău privat. Delia cere și 15.000 de euro pentru un concert.
Cât câștigă un artist în România? Faimoasa Delia cere și 15.000 de euro pentru un concert

Invitată fiind la un podcast, cântăreața și dansatoarea Andreea Bălan „a dat din casă” amănunte cu privire la sumele pe care le pretind artiștii din România. Despre Delia, artista a a afirmat că ar cere cere aproximativ 15.000 de euro pentru un concert. Aceasta a subliniat că nu este o sumă pentru care Delia ar trebui condamnată, deoarece aceasta oferă o înteagă infrastructură și cu un show în toată regula, care justifică prețul mare.

Alte articole: Ministerul Finanțelor anunță că în 2023 nu vor fi modificări bruște de taxe

Delia vine cu toată infrastructura pentru 15.000 de euro

„Păi Delia când cere 15 mii la un concert vine cu toată infrastructura de la Sala Palatului.

Vine cu decorul, vine cu dansatorii, vine cu toate. Dacă tu ceri trei mii și te prezinți pe scenă singură sau cu trei instrumentiști și nu faci nimic, cânți trei piese cunoscute și restul necunoscute, după aia nu te mai cheamă”, a explicat Andreea Bălan, la podcastul lui Radu Țibulcă.

Cât câștigă un artist în România? Faimoasa Delia cere și 15.000 de euro pentru un concert
Cât câștigă un artist în România? Faimoasa Delia cere și 15.000 de euro pentru un concert

Și alți artiști din România au pretenții similare în ceea ce privește prețul pe care îl cer pentru un concert. Cei care sunt în topurile muzicale și care se bucură de o popularitate extrem de mare la radio și la TV își permit să aibă astfel de pretenții. Se pare că pentru un eveniment, pe lângă Delia, Carla s Dreams, Andra și Smiley cer și ei aproximativ 15.000 de euro, pentru un spectacol de 45 de minute.

„Ei sunt foarte bine cotați, în acest moment, au și 15.000 de euro, pentru un eveniment de 45 de minute. Au însă o echipă mare, uneori este nevoie și de cazare și de diurnă pentru masă și transport”, a dezvăluit un cunoscut impresar din România

Și în ceea ce privește muzica de petrecere costurile sunt extrem de ridicate.

„Jador avea în jur de 2.500 de euro, dar, după participarea la Survivor, i-a crescut cota, câștigă și 4.000 de euro pentru un recital de 45 de minute.

Iar marii maneliști, Vali Vijelie și Adi Minune, pot ajunge și la 10.000 de euro, la spectacole și la petreceri mari, cu instrumentiști”, a mai spus impresarul

Citește și:Noi restricții în spitalele din România. Fiecare pacient va primi un cod, iar vizitele vor fi limitate

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult