- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât câștigă un barman, un chelner sau un bucătar în sezonul estival. Peste 4.000 de joburi disponibile în HoReCa și turism

10 Apr, 14:41 • Stefan Simion
Odată cu apropierea sezonului estival, tot mai multe joburi sunt scoase pe piață în domeniile HoReCa și turism. Salariile pe aceste posturi variază între 2.500 de lei și 4.400 de lei în funcție de post și de zonă.
Cât câștigă un barman, un chelner sau un bucătar în sezonul estival. Peste 4.000 de joburi disponibile în HoReCa și turism

Astfel, un barman, un chelner, un barista, un bucătar sau o cameristă vor câștiga mai bine în unitățile HoReCa din orașe mari precum București, Timiș, Cluj, Brașov și Constanța, în timp ce, în orașe precum Bistrița, Gorj și Prahova, salariile pe aceste poziții sunt mult mai mici.

În ultima lună au fost scoase pe piața de HoReCa și turism peste 4.000 de locuri de muncă. Problema lipsei de personal a existat dintoteauna în aceste domenii, dar s-a acutizat după pandemie.

Foarte puține persoane calificate rămân în acest domeniu, mai ales după pandemie, când multe persoane s-au reprofilat, odată cu închiderea restaurantelor și hotelurilor”, a transmis reprezentantul Organizației Patronale Horeca Cluj, potrivit bugetul.ro

Citeste si VIDEO Chelneri roboți la un restaurant din Cluj. Cât costă un asemenea android tehnologic

Cât vor câștiga un barman, un chelner sau un bucătar în sezonul estival

Conform datelor Salario, comparatorul de salarii dezvoltat de eJobs, salariile pentru joburile sus-menționate sunt următoarele:

  • Ospătar – în medie 2.900 de lei net
  • Barman – în medie 2.800 de lei net
  • Cameristă – în medie 2.600 de lei net
  • Bucătar – în medie 4.000 de lei net
  • Barista – în medie 2.800 de lei net

HoReCa este un sector afectat de un nivel ridicat de fluctuație a personalului. În acest context, companiile din domeniu au fost printre primele care au apelat la soluția importului de candidați, în special din țările asiatice. În acest moment sunt deschise peste 2.500 de joburi în sector pe platforma eJobs”, spune Roxana Drăghici, șefa de vânzări la eJobs.

Peste 23.000 de locuri de muncă disponibile În prezent, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 23.000 de locuri de muncă în România. Comparatorul de salarii funcționează pe baza datelor introduse de utilizatorii săi. Până în acest moment, peste 750.000 de specialiști și-au introdus veniturile. Salario oferă informații pentru peste 800 de poziții diferite, din 62 de domenii de activitate, atât de la privat, cât și de la stat.

Citeste si Chelneriță concediată după ce a primit un bacșiș de 10.000 de dolari. Cum a reacționat femeia după ce a fost dată afară

Ce salariu vrea o tânără pentru a fi barman sezonier. Pretențiile financiare nu sunt deloc mici

O elevă în clasa a 11-a de la o școală profesională își dorește o carieră în domeniul Horeca. Alexandra se află printre puținii candidați pentru un astfel de job.

Îmi place să servesc oamenii. Îmi place să fac mișcare, să îmi consum energia. De aceea vreau ori ajutor de bucătar, ori ospătar, ori barman. Nu pot să zic că aștept un salariu foarte mare, de 5.000 şi ceva de lei şi 2000 şi ceva e ok. Pe viitor o să mai cresc în salariu”, a transmis Alexandra, potrivit bugetul.ro.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult