- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă acum 1 kilogram de roșii românești. Diferențe uriașe după Sărbătorile Pascale de la începutul lunii mai

14 May, 18:23 • Fundeanu Madalina
Prețuri mult mai mici la roșiile românești, după Paște! Cât costă acum un kilogram de tomate!
Cât costă acum 1 kilogram de roșii românești. Diferențe uriașe după Sărbătorile Pascale de la începutul lunii mai

În perioada Paștelui, prețurile legumelor de sezon au înregistrat creșteri uriașe, dar acum, când sărbătorile s-au terminat, acestea au scăzut semnificativ. În cazul roșiilor românești, prețul unui kilogram este acum chiar și de patru ori mai mic decât la începutul lunii, scrie Bugetul.ro.

Prețuri mult mai mici la roșiile românești, după Paște. Cât costă acum un kilogram de tomate

Prețul roșiilor românești a scăzut extrem de mult după perioada Sărbătorilor Pascale. Conform legumicultorilor din localitatea Matca, unul dintre cele mai mari bazine legumicole din țara noastră, prețul unui kilogram de tomate românești a scăzut de la 20 de lei, cât era în urmă cu două săptămâni, la numai 5-7 lei la momentul actual.

Astfel, în piața din comuna Matca, prețul roșiilor a scăzut cu aproximativ 70-80% în doar 14 zile. Deși numărul celor care au scos marfa la vânzare a crescut, cererea nu este încă destul de mare. Legumicultorii sunt de părere că prețurile vor scădea și mai mult, pe măsură ce vor apărea tot mai mulți producători cu roșii în piață.

Ai mai putea fi interesat și de: Leguma care îi îmbogățește pe români în această perioadă. În cât timp se ajunge la profituri mamut de peste 100.000 de euro

roșii românești
roșii românești

„Prima recoltă de roșii s-a vândut cu 20 de lei kilogramul. În doar câteva zile, prețul a luat-o la vale. De la 20 de lei la 10 lei, iar acum a ajuns la 5-7 lei kilogramul.

Așa se întâmplă în fiecare an, pe măsură ce apar mai multe roșii în piață, prețul scade foarte mult. Doar câțiva producători din Matca au reușit să iasă pe piață mai devreme cu roșii”, a declarat legumicultorul Sorin Dragomir.

Pe de altă parte, clienții nu vor resimți atât de tare ieftinirea prognozată de legumicultori, căci în piețe prețul este dublu, fiind majorat de intermediari. Legumicultorii mai spun însă că fără intermediari ar risca să rămână cu marfa în piață.

„Nu am putea supraviețui fără acești intermediari, care vin și cumpără marfa noastră”, declară legumicultorii.

În București, la Târgul Pucheni, prețul unui kilogram de tomate românești este de doar 8 lei. Pentru a-și vinde în această locație producția, legumicultorii sunt nevoiți să străbată sute de kilometri, fără a avea garanția că marfa lor își va găsi cumpărător.

Vezi mai multe știri despre: Cât a ajuns să coste 1 kg de ceapă, considerată până nu demult „leguma săracului”. Prețul cepei în piață este mai mare decât la supermarket. Cu cât o poți cumpăra de pe OLX