- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă acum produsele de pe lista de cumpărături a lui Marcel Ciolacu! Prețurile sunt mai mari cu peste 11%

14 Feb, 20:03 • Fundeanu Madalina
Cât costă produsele de pe lista de cumpărături a lui Marcel Ciolacu la momentul actual. În doar 4 luni s-au scumpit ceapa, ouăle, pâinea, telemeaua, dar s-au ieftinit uleiul și zahărul.
Cât costă acum produsele de pe lista de cumpărături a lui Marcel Ciolacu! Prețurile sunt mai mari cu peste 11%

Premierul Marcel Ciolacu a postat în luna octombrie a anului 2023 pe pagina sa de Facebook un videoclip în care arată bonul de cumpărături în valoare de 93 de lei, potrivit informațiilor transmise de Turnul Sfatului.

Cât costă produsele de pe lista de cumpărături a lui Marcel Ciolacu la momentul actual

Premierul a cumpărat la acea vreme 350 de grame de salam, două doze de bere, 200 de grame de ceapă galbenă, aproape un kilogram de mere, puțin peste un kilogram de cartofi albi, castraveți, o salată verde, 10 ouă, 140 g de iaurt, 300 g de telemea de oaie, 500 g de pâine, un litru de ulei, o conservă de 200 g pateu și un kg de zahăr.

„Am fost la cumpărături și am luat ce aveam nevoie: salată, castraveți, ceapă și niște cartofi, mere, pateu Ardealul, salam Săsesc, ulei și zahăr, ouă, iaurt, telemea de oaie și o bere Ursus – produsă la Buzău… total 93.50 de lei.

E drept, am uitat să iau roșii, dar tot mă încadram în 100 de lei! Voi ce #cumpărațiromânește cu 100 de lei?”, a scris atunci, pe pagina sa de Facebook, premierul Ciolacu.

Ai mai putea fi interesat și de: Legislația pe RCA va fi îmbunătățită. Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței: „Propunem să fie introdusă o referenţiere şi pe zona de costuri”

lista de cumpărături a lui Marcel Ciolacu
lista de cumpărături a lui Marcel Ciolacu

Jurnaliștii de la Turnul Sfatului au refăcut acum cumpărăturile premierului din octombrie, iar prețurile sunt mai mari cu peste 11%. În doar 4 luni s-au scumpit ceapa, ouăle, pâinea, telemeaua, dar s-au ieftinit uleiul și zahărul.

Au mers și mai departe, și aproximativ aceleași cumpărături le-au făcut în Spania, Italia și Marea Britanie, țări unde se află numeroși români.

Dacă în România, tot într-un magazin Kaufland, în care a fost și premierul Marcel Ciolacu, cumpărăturile au costat acum 105,69 de lei, în Spania, coșul a fost de 127,7 lei. 25,66 de euro, convertiți în lei la o cotație de 4,98 lei pentru un euro. În Italia, a fost ceva mai scump: 137,35 de lei, iar în Marea Britanie, într-un magazin ASDA din Liverpool, totul a costat 126,52 lei.

Vezi mai multe știri: Ce alimente s-au scumpit în ianuarie 2024. Ce spun cele mai noi date ale INS despre prețurile pe care le găsesc românii în magazine?