- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cea mai proastă veste pentru românii cu credite în lei. ROBOR 29 martie

29 Mar, 11:31 • Bumbeneci Diana
ROBOR 29 martie. BNR anunță vestea momentului pentru românii cu credite în LEI.
Cea mai proastă veste pentru românii cu credite în lei. ROBOR 29 martie

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut la 6,06%, de la 6,05%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, conform noului curs BNR.

ROBOR 29 martie

Indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 6,08%. ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață. Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) a crescut de la 5,94% la 5,96%. IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională

ROBOR 29 martie
ROBOR 29 martie

Truc simplu. Cum îți poți reduce ratele la bancă

Consultantul financiar Victor Apetrei a declarat că există o strategie pe care băncile preferă să o țină ascunsă, dar care poate ajuta oamenii să obțină o dobândă mai mică.

„Dacă ai credit la bancă, uite aici un truc perfect legal, prin care să-și scazi imediat dobânda. Am descoperit treaba asta din greșeală, împreună cu un client de-al meu, căruia îi făceam o cerere de refinanțare, asta pentru că dobânda pe care o plătea la banca lui actuală era mult peste media pieței.

I-am obținut acestui client al meu o ofertă de la o bancă, competitoare, cu o dobândă avantajoasă care îi scădea cu 650 de lei rata lunară, păstrându-i accesași perioadă de credit. Deci îl ajuta, practic, să plătească mult mai puțini bani până la finalul creditului”, a povestit Victor Apetrei pe Facebook.

Vezi și: Ministerul Muncii are planuri mari pentru români! Simona Bucura Oprescu: „Românii care au plecat la muncă peste hotare să revină acasă”

Știrea este în curs de actualizare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult