- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă carnea de miel la târgurile de profil din țară

11 Apr, 12:22 • Bumbeneci Diana
S-au deschis târgurile de miei din România. Cât costă în prezent carnea de miel.
Cât costă carnea de miel la târgurile de profil din țară

Târgurile de miei au fost deschise în mai multe orașe din țară, însă oamenii nu se grăbesc să cumpere și se mulțumesc doar să privească.

Carnea de miel este la mare căutare săptămâna aceasta, motiv pentru care la târguri sunt cozi interminabile ale românilor care așteaptă să cumpere produsul favorit al sezonului. Pentru că mulți dintre cei care nu au răbdare să stea la coadă sau caută prețuri mai mici se duc la vânzători neautorizați, autoritățile vin cu recomandări.

Cât costă carnea de miel la târgurile din țară

La Drobeta-Turnu Severin, un kilogram de carne de miel costă 40 de lei, însă oamenii care au venit în prima zi la târg nu s-au îngrămădit să cumpere.

carne miel
carne miel

De partea cealaltă, cei care s-au hotărât imediat să cumpere spun că le este teamă că prețurile ar putea să crească și mai mult în zilele următoare.

Vezi și: Unde se găsește cea mai ieftină carne de miel din România. „Acesta este prețul corect, nu la speculanți, care vând și urzicile cu 50 de lei kg”

Mai mult, oamenii aleg să cumpere carnea de miel de la târgurile de profil pentru că, spun ei, este mai gustoasă.

În judetul Mehedinți, doar două târguri sunt autorizate pentru sacrificarea mieilor, cel din Drobeta-Turnu Severin și cel din localitatea Cerneți. La fel se întâmplă și în alte orașe, acolo unde autoritățile le recomandă românilor să se intereseze cu privire la târgurile oficiale și să nu cumpere produse de oriunde.

Achiziţionarea cărnii, inclusiv a cărnii de miel, şi a produselor din carne se va face numai din locuri special amenajate, dotate şi autorizate (măcelarii, magazine alimentare, locuri special amenajate în pieţe) şi trebuie să aibă ştampila de control sanitar-veterinar. Numai în aceste condiţii există garanţia unui produs sigur, ce nu vă va afecta sănătatea.

Evitaţi cumpărarea de carne de la persoane şi din locuri neautorizate, din portbagajele maşinilor chiar dacă preţul oferit este comparativ mai mic, comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu vă poate elibera bon de casă cu care să justificaţi tranzacţia comercială şi riscaţi să achiziţionaţi un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea”, a scris, duminică, Paul Anghel, pe pagina sa de socializare.

Ai mai putea citi: Carne de urs vândută la automat. Cât costă o singură porție

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult