- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Unde se găsește cea mai ieftină carne de miel din România. „Acesta este prețul corect, nu la speculanți, care vând și urzicile cu 50 de lei kg”

04 Apr, 08:41 • Bumbeneci Diana
Carnea de miel este din ce în ce mai scumpă în România, iar românii s-au obișnuit deja cu ideea că vor plăti mult pe coșul de alimente pentru sărbători. Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Arad a transmis care va fi prețul cel mai mic pentru 1 kg de carne de miel.
Unde se găsește cea mai ieftină carne de miel din România. „Acesta este prețul corect, nu la speculanți, care vând și urzicile cu 50 de lei kg”

Carnea de miel este la mare căutare în perioada sărbătorilor, motiv pentru care românii se lovesc în fiecare an de prețuri ireal de mari puse de producători. Din cauza războiului de la granița cu țara noastră, a prețului cerealelor, dar și a crizei economice, crescătorii de animale au impus pentru anul 2023 noi prețuri foarte mari pentru carnea de miel. Iată cât costă aceasta în marile magazine.

Cât vor plăti românii pentru carnea de miel și unde se găsește cel mai ieftin produs din România

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Arad, Nicolae Cioranu, a fost cel care a transmis că preţul corect la carnea de miel în perioada Paştelui se va situa între 45 şi 50 de lei, iar dacă va fi sub aceste valori, atunci este o problemă a fermierului.Cea mai ieftină carne de miel se vinde în piețe, unde prețurile sunt cuprinse între 40 și 45 de lei/kg.

Mai exact, la Bucur Obor, antricotul de berbecuț costă 42 de lei/kg.Totuși în contextul creșterii prețurilor la furaje, Gheorghe Dauti, crescător de oi și membru al Federației Crescătorilor De Ovine și Caprine, a declarat că prețul la producător nu s-a scumpit. Acesta afirmă că un kilogram de carne de miel rămâne 35 de lei.

„Tot cu 35 de lei vindem kilogramul de carne de miel, la fel ca anul trecut. Acesta este prețul la producător, nu la speculanți, care vând și urzicile cu 50 de lei kg.(…) Nu sunt de vină cei care vând la prețuri mari, sunt de vină ce-i care permit asta”, a spus Gheorge Dauti, pentru Retail.ro.

Prețul în viu este mult mai mic decât cel de carcasă, pe OLX existând oferte și la 20-25 de lei kilogramul. Specialiștii recomandă achiziționarea mielului tăiat cu tot cu cap. Ochii limpezi ai mielului indică prospețime, dacă îi are încețoșați atunci ar fi bine să mai căutați.

Ai mai putea citi: Drobul de miel gătit de chef Cătălin Scărlătescu. Ce ingredient secret folosește acesta și cât costă preparatul special pentru Paște

Prețul cărnii de miel în 2023, potrivit portalului Monitorul Prețurilor:

  • Carrefour – Pulpă de miel cu os 64,99 lei/kg,
  • Carrefour – Spată de miel cu os 54,99 lei/kg,
  •  Carrefour – Sfert posterior miel 39,99 lei/kg,
  • Carrefour – Sfert anterior miel 34,99 lei/kg,
  •  Carrefour – Spată de miel cu os 54,99 lei/kg,
  •  Profi – Sfert de miel 34,99 lei/kg,
  • Cora – Jumătate de miel 49,99 lei/kg,
  • Sezamo – Caserola 300g cotlet de miel 43,99 (146 lei kg),
  • Kaufland – Antricot de miel irlandez 94,90 lei/ 100g.

Te mai poate interesa pe acest subiect: Un afacerist spune cât va costa, de fapt, carnea de miel. „Fermierul care vinde acum obligatoriu să îşi mai adauge la câştig trebuie să recupereze laptele”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult