- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă luminițele de Crăciun în marile orașe din țară. Primăria Capitalei plătește aproximativ 5,3 milioane lei

27 Nov, 21:26 • Toma Anca
Cât costă luminițele de Crăciun în marile orașe din țară. Pe primul loc se află București, cu o plată de aproximativ 5,3 milioane lei. Separat, mai plătesc și sectoarele pentru împodobirea parcurilor sau a unor bulevarde. Pe locul al doilea se află Primăria Constanța, cu 3,4 milioane lei, urmată de Cluj-Napoca, cu 1,2 milioane lei, însă Primăria a cumpărat luminițele și le va folosi și în anii următori.
Cât costă luminițele de Crăciun în marile orașe din țară. Primăria Capitalei plătește aproximativ 5,3 milioane lei

Cât costă luminițele de Crăciun în marile orașe din țară.Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Iluminat Public, a încheiat două contracte pentru luminițele de Crăciun, care totalizează 5,3 milioane lei:

  • unul de 3,35 milioane lei pentru „Închiriere decorațiuni iluminat festiv pe perioada Sărbătorilor de iarna 2023-2024 cu firma TOTAL ELECTRO PROIECT SOLUTIONS S.R.L.
  • unul de circa două milioane lei pentru „Furnizare decorațiuni iluminat festiv” cu firma MK ILLUMINATION.

În București, și Primăriile de Sector pun luminițe, fiecare având contract separat, potrivit e-licitație.ro.

Cât costă luminițele de Crăciun în marile orașe din țară

Iași

Primăria Iași plătește anul acesta pentru iluminatul de Crăciun circa 400.000 lei, a declarat pentru HotNews.ro primarul Mihai Chirica. Este un contract subsecvent încheiat în baza unui acord-cadru pe 4 ani, încheiat în 2019 cu firma Flash Lighting Services SA.

Cluj

Primăria Cluj-Napoca a plătit anul acesta circa 1,2 milioane lei pentru a cumpăra mai multe luminițe de Crăciun care vor fi montate de compania de termoficare, a explicat viceprimarul Dan Tarcea pentru hotnews.ro. Acesta spune că aceste decorațiuni vor fi folosite în următorii 5 ani.

Citește și: Cât costă un brad de Crăciun la Carrefour. Pentru cei din categoria „premium” va trebui să scoți bani frumoși din buzunar

Constanța

Orașul Constanța plătește circa 3,4 milioane lei pentru închirierea și montarea/demontarea luminițelor de Crăciun. Pe 12 octombrie au fost încheiate 3 contracte cu 3 firme:

  • Iluminat festiv al străzilor din municipiul Constanța – 2.053.853 lei cu firmele RC ENERGO INSTALL și LUXTEN LIGHTING COMPANY
  • Iluminat festiv în zona Peninsulară Piața Ovidiu Constanța – 344.697 lei cu firmele RC ENERGO INSTALL și LUXTEN LIGHTING COMPANY
  • Iluminat festiv în Parcuri din municipiul Constanța -965.796 lei cu firmele RC ENERGO INSTALL și LUXTEN LIGHTING COMPANY

Oradea

Orașul Oradea, prin Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, plătește pentru închirierea decorațiunilor, montarea, demontarea și mentenanța acestora circa 1,1 milioane lei firmelor SC MK Lighting SRL și MK ILLUMINATION.

Craiova

Nu știm cât costă luminițele de Crăciun puse la Craiova deoarece acestea se pun în baza contractului de delegare de gestiune pentru iluminatul public din 2015, contract încheiat cu firma Flash Lighting Services. Anul acesta, în luna mai, prețurile din contract au fost majorate, inclusiv pentru iluminatul festiv, dar nu știm exact cât s-a plătit anul acesta pentru iluminatul festiv, cifra nefiind dată până acum de Primărie. Am cerut această informație primarului Lia Olguța Vasilescu, dar nu am primit un răspuns.

Timișoara

Costurile cu achiziția decorațiunilor noi, verificarea/ repararea celor vechi și montarea/ demontarea ornamentelor se ridică la 930.000 lei fără TVA, a anunțat recent primarul orașului, a informat recent Primăria Timișoara. Banii ajung la firma MK ILLUMINATION, prin 5 contracte date prin achiziție directă de CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMISOARA – CASA DE CULTURA A MUNICIPIULUI.

Vaslui

Vasluiul plătește anul acesta pentru luminițele de Crăciun circa 750.000 lei firmei SC MK Lighting SRL pentru închirierea decorațiunilor, montarea, demontarea și mentenanța acestora.

Cât plătesc comunele pe luminițe

Nici localitățile mici nu se lasă mai prejos. Potrivit datelor centralizate din sistemul electronic de achiziții publice, am găsit 107 contracte încheiate în principal de comune, a căror valoare depășește 9 milioane lei. În top 5 se află:

  • Orașul Rovinari care a încheiat un contract de 562,000 lei cu firma BLACHERE ILLUMINATION ROMANIA;
  • Comuna Cristian care a încheiat două contracte în valoare de circa 443.000 lei cu firma GREENVOLT pentru închirierea și montarea/demontarea luminițelor;
  • Orașul Otopeni care a încheiat două contracte de circa 269.000 lei cu firmele UPPER LEVEL SRL și ELECTRO ADRIAN LIGHTING pentru închirierea și montarea/demontarea luminițelor;
  • Mangalia a încheiat un contract de 265.000 lei pentru illuminatul festiv cu firma RC ENERGO INSTALL;
  • Comuna Tunari a încheiat un contract de circa 260.000 lei cu firma ELECTRO ADRIAN LIGHTING pentru închirierea și montarea/demontarea luminițelor.