- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă un kilogram de roșii gigant. Soiul de roșii uriașe a prins și în România, iar un tânăr din Oltenia a dat lovitura cu aceste tomate

27 Jun, 14:46 • Stefan Simion
Roșiile gigant, care pot ajunge la dimensiuni de 10 ori mai mari decât cele ale roșiilor obișnuite, au început să aibă căutare și în România. Un tânăr din Oltenia a dat lovitura cu afacerea pe care a dezvoltat-o, alegând să crească soiul de roșii uriașe.
Cât costă un kilogram de roșii gigant. Soiul de roșii uriașe a prins și în România, iar un tânăr din Oltenia a dat lovitura cu aceste tomate

Un soi de roșii gigant, care au dimensiuni de 10 ori mai mari decât cele obișnuite, este o nouă afacere printre legumicultorii din România. Un tânăr din Oltenia a ales să încerce și în România o afacere cu acest soi de roșii ”mamut”. Țara de origine a acestui soi de roșii este Italia, dar el a prins și în solul românesc, astfel încât, treptat, este de așteptat ca roșiile gigant să apară din ce în ce mai mult pe tarabele de la noi.

Citește și  Ce este și cum se manifesta criza vârstei mijlocii. Cele mai bune metode să gestionezi emoțiile și …

Soiul de tomate din Italia se remarcă prin dimensiunile nefiresc de mari, nu puține fiind cazurile în care o singură roșie poate să cântărească mai mult de un kilogram. Un kilogram dintr-un astfel de soi se vinde în România cu 12 lei, conform observatornews.ro.

Prețul este unul mare pentru că semințele din acest soi sunt foarte scumpe. În România, Oltenia este regiunea care produce cele mai multe roșii gigant. De altfel, în această zonă legumicultorii au intuit din timp potențialul comercial pe care l-ar putea avea acest soi de roșii de dimensiuni uriașe.

Citește și  România, într-un Ev Mediu întârziat: „70% dintre localitățile nu sunt racordate la gaz” …

Acum cinci ani, un consilier de la Ministerul Agriculturii a avut o inițiativă de a organiza un concurs pentru tomatele gigant, tocmai în ideea de a încuraja producătorii din România să mai încerce și alte soiuri de roșii.

”Sunt mari, nu sunt foarte frumoase, dar sunt mari, și sunt foarte gustoase. Şi atunci, dacă am identificat această nişă de piaţă, vrem să-i conştientizăm pe micii producători. Până acum cea mai mare roşie are 1.400 de grame”, declara Florin Ciobanu, preşedinte Asociația Tinerilor Fermieri Olt.

Cea mai mare roșie de la o fermă din România a cântărit 1.700 de grame, iar la nivel mondial, cea mai mare tomată descoperită a cântărit 5 kilograme.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult