- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât de pregătită e Armata Română să intervină în criza dronelor rusești. General român: „Suntem gata să utilizăm toată puterea militară”

19 Sep, 15:51 • Cornel Ghimeșan
În plin scandal al dronelor rusești ajunse pe teritoriul românesc, generalul Vlad Gheorghiță, adjunctul șefului de Stat Major al Armatei, a vorbit despre cât de pregătită este Armata Română să utilizeze apărarea antiaeriană.
Cât de pregătită e Armata Română să intervină în criza dronelor rusești. General român: Suntem gata să utilizăm toată puterea militară

Armata Română intervine și sporește măsurile de securitate la granița cu Ucraina, după ce au fost găsite mai multe resturi de drone în județul Tulcea.

Armata Română are în plan să instaleze senzori cu scopul de a dubla aria de supraveghere din zonă. Senzorii ar trebui să indice prezenta dronelor cât timp ele nu sunt observate pe radarul de la Tulcea.

Citește și Ministerul Finanțelor a făcut un anunț de ultimă oră. Se va aplica o taxă de 70% asupra veniturilor nedeclarate

Mai mulți experți din cadrul armatei au analizat zona din elicopter pentru a identifica zonele. Au fost descoperite, până în acest moment, resturi din trei drone, în județul Tulcea. MApN a spus, în cazul a două dintre ele, că sunt asemănătoare cu cele folosite de armata rusă în Ucraina.

Cât de pregătită e Armata Română să intervină în criza dronelor rusești

Generalul Vlad Gheorghiță a spus cum e pregătită Armata Română să se folosească apărarea antiaeriană.

„Am decis să dislocăm în jur de 600 de soldați pentru a întări linia de apărare aici, în nordul Dobrogei. De asemenea, am dislocat niște radare, ne-am activat apărarea şi am avut multe discuții cu partenerii şi aliații noştri. Vom găsi o soluţie pentru a rezista în faţa agresiunii ruseşti. În funcţie de nivelul amenințării, suntem gata să utilizăm toată puterea militară pentru apărarea teritoriului României”, a declarat Generalul Vlad Gheorghiță, adjunctul șefului de Stat Major al Armatei Române, într-un interviu acordat pentru presa suedeză.

Citește și Marcel Ciolacu, lovitură uriașă pentru bănci și multinaționale! Cum arată noile legi fiscale și cum se va calcula impozitul minim

Generalul Cristian Barbu a adăugat: „Așa cum spunea și Gheorghiță, este ideea unei amenințări. Vedeți întregul text este legat de amenințate. El folosește cuvântul amenințare. Asta este o chestiune de interpretare. Se dreaptă către mine înseamnă că există deja amenințarea identificată. În momentul în care nu se îndreaptă spre mine, și cum au fost acele resturi nu pot să fac acest lucru. Dar dacă de exemplu, zboară tangent cu granița, atunci nu este o amenințare. Dacă e cazul de agresiune, atunci da, folosești toată capacitatea”, a spus generalul Cristian Barbu la Antena 3 CNN.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult