- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât mai costă să cumperi o lună vechime în muncă! Suma poate fi plătită și rate

09 May, 12:19 • Bumbeneci Diana
Cât costă să cumperi o lună de vechime în muncă. Şeful Casei de Pensii: „Suma se poate plăti în rate”.
Cât mai costă să cumperi o lună vechime în muncă! Suma poate fi plătită și rate

Vești bune pentru români. Aceștia îşi pot cumpăra, dacă le lipsesc anumiți ani, anumite perioade de cotizație din cartea de muncă, în anumite condiţii. Banii dați sunt destul de mulți, însă pot fi plătiți și în rate, anunță șeful Casei Naționale de Pensii.

Cât mai costă să cumperi o lună vechime în muncă

Dacă un român vrea să-şi cumpere o lună de vechime în muncă, facem următorul calcul: 25% cât este contribuția la pensii, împărțit la salariul minim, care este 3.000 lei și o obţinem 750 lei. Acesta este preţul în prezent pentru o lună de vechime în muncă.

Dacă o persoană are nevoie de 12 luni, un calcul simplu arată astfel: 12 luni x 750 de lei, înseamnă 9.000 lei.

Vezi și: Vești uriașe pentru toți pensionarii! Ciucă: „Am reușit să creștem în mod direct și sustenabil pensiile”

Pensii
Pensii

Acesta este un calcul pentru asigurarea la salariul minim pe economie, dar pot să vă spun din practică, faptul că avem și salarii mult mai mari la care se asigură viitorii pensionari.

Obligatoriu este să se asigure la o sumă minimă, respectiv la salariul minim pe economie.

Dacă persoana nu are toți banii, se poate face o înțelegere cu noi, cu Casa Teritorială de Pensii, care își asumă niște tranșe pe care trebuie să le plătească, astfel încât până la 31 august, când este în vigoare actul normativ respectiv, să se achite întreaga sumă pe care a semnat-o prin contractul de asigurare.

Câți români și-au cumpărat până acum vechime și care e suma totală
Avem peste 25.000 de persoane asigurate în momentul de față, a căror valoare a contractelor încheiate este de 335 de milioane de lei.

Până în prezent, aproape 280 de milioane de lei deja s-au încasat, urmând ca până la 31 august, când expiră acest act normativ care este în vigoare, să se achite întreaga sumă.

Această ordonanță 163 își încetează aplicativitatea la 31 august anul acesta”, a explicat Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii, luni, la Antena 3 CNN.

Ai mai putea citi: Cum să primești un salariu de peste 1.500 de euro. Job la mare căutare în România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult