- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești uriașe pentru toți pensionarii! Ciucă: „Am reușit să creștem în mod direct și sustenabil pensiile”

08 May, 14:28 • Bumbeneci Diana
Sunt vești bune pentru toți pensionarii. Pensiile au mari șanse să crească.
Vești uriașe pentru toți pensionarii! Ciucă: „Am reușit să creștem în mod direct și sustenabil pensiile”

Liderul PNL și încă premierul țării, Nicolae Ciucă, a participat la Congresul Seniorilor Liberali și le-a transmis acestora faptul că vrea să destrame mitul conform căruia doar PSD se preocupă de creșterea pensiilor. Ciucă a spus că în guvernările PNL, din ultimii 4 ani, punctul de pensie a crescut cu 500 de lei și anticipează că va mai crește.

Veniturile pensionarilor cresc

Ai mai putea citi: Vești noi pentru românii cu pensii sub 1.700 de lei. Guvernul asigură un nou tip de ajutor, în premieră pentru România

Nicolae Ciucă, despre pensionari
Nicolae Ciucă, despre pensionari

„Am reușit să creștem în mod direct și sustenabil pensiile. Ceea ce doresc să subliniez este că dacă aruncăm o privire către statisticile reale vom vedea că partidele de dreapta au crescut cel mai mult pensiile. Vreau să închidem acel mit conform cărora PNL nu a crescut pensiile.

Doresc să menționez că punctul de pensie a crescut din 2019, de când PNL a preluat guvernarea, cu 500 de lei (…) Mai mult, în baza fondurilor europene atrase de ministrul PNL al Fondurilor Europene am atras fonduri pentru voucherele de 250 de lei, pentru cardurile de energie avem suma de 1400 de lei, ajutoare pentru rechizite și îmbrăcăminte în valoare de 500 de lei, avem program pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile.

Avem proiectul pentru persoane vârstnice cu probleme locative în valoare de peste 85 de milioane de euro. Există aproape un milion de pensionari care sunt în situația aceasta și vom accelera construația de locuințe sociale.”, a spus Nicolae Ciucă.

Ai mai putea citi: A crescut salariul unui sudor în România. Cât mai câștigă un astfel de angajat

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult