- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât va costa închirierea unui șezlong în 2023. La ce prețuri trebuie să se aștepte românii care merg pe litoral

29 May, 12:15 • Bumbeneci Diana
Încă de la 1 mai a început sezonul estival, iar iubitorii de mare și-au rezervat deja vacanțele. Mulți nu știu însă cât vor fi nevoiți să plătească pentru un șezlong pe plajă.
Cât va costa închirierea unui șezlong în 2023. La ce prețuri trebuie să se aștepte românii care merg pe litoral

Se numără zilele până în iunie, prima lună preferată de turiștii care merg la mare. Plajele, localurile, hotelurile și barurile de la malul mării sunt gata să îi primească pe turiști. Anul 2023 vine însă cu prețuri mai mari. Spre exemplu, iată cât trebuie să plătești pentru un șezlong.

Au fost deschise toate terasele şi beach barurile din Mamaia Nord. Însă, întrebarea care stă pe buzele tuturor în această perioadă este legată de prețurile de la malul Nării Negre. Cât vor fi nevoiți să scoată turiștii în acest an din buzunar pentru a se relaxa pe litoralul românesc? Destul de mult, comparativ cu alte țări.

Cât costă un șezlong pe plajă

Începând de astăzi s-au deschis toate terasele şi beach barurile din Mamaia Nord, polul distracţiei pe litoral. Ei bine, bucătarii ascut cuţitele, iar barmanii se pregătesc să suprindă vara într-un pahar.

În noul sezon estival, prima lună aduce cele mai mici prețuri față de cele care vor urma. Așadar, în 2023, prețul un şezlong costă cel mult 25 de lei pe zi, un cocktail între 30 şi 40 lei, în timp ce o porţie de mâncare costă între 25 şi 55 lei. Pentru platourile cu fructe de mare, acestea sunt de la 100 de lei în sus pentru două persoane.

Vezi și: Începe programul Litoralul pentru toți! Cum poți avea parte de tarife începând cu 52 de lei

șezlonguri pe litoral
șezlonguri pe litoral

Ei bine, dacă vorbim despre prețul hamsiilor, la unul dintre restaurantele foarte cunoscute de la Agigea, o porție de hamsie prăjită costă nu mai puțin de 25 de lei/ 200 de grame, acolo unde este inclus și mujdeiul.

Mai mult decât atât, un alt restaurant din aceeași zonă are în meniu hamsii cu mujdei, lămâie și mămăligă pe plită la 36 de lei porția de 200 de grame.

Vezi și: Probleme pentru românii care și-au planificat concediul pe litoralul românesc în 2023. Ce se întâmplă la ora actuală cu plajele

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult