- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Categoria de pensionari pentru care se face a doua recalculare! CNPP le dă 6 luni la dispoziție să aducă solicitările

21 May, 08:35 • Bumbeneci Diana
Sunt vești excelente pentru o categorie de pensionari. Casa Națională de Pensii ia în calcul a doua recalculare.
Categoria de pensionari pentru care se face a doua recalculare! CNPP le dă 6 luni la dispoziție să aducă solicitările

Anumiți pensionari români vor beneficia de o dublă recalculare a pensiilor, proces care promite majorări semnificative. Conform declarațiilor oferite de Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), această recalculare vizează pensionarii care au avut venituri suplimentare, precum prime, sporuri sau acorduri globale pentru care s-au plătit contribuții. Pentru a beneficia de recalculare, acești pensionari trebuie să depună actele doveditoare la casele de pensii și să solicite oficial recalcularea.

A doua recalculare pentru pensionari

Începând cu 1 septembrie, angajații caselor de pensii vor avea la dispoziție șase luni pentru a finaliza a doua recalculare. Daniel Baciu a explicat că această recalculare se va face din oficiu pentru dosarele identificate și adeverințele clarificate. Pensionarii vor primi decizii pe formula de calcul, urmate de recalcularea efectivă pentru cei care au beneficiat de sporuri nepermanente.

Procesul se va derula conform unui grafic strâns, stabilit printr-un ordin de președinte. Formularul de pensionare actualizat va fi publicat în Monitorul Oficial. Baciu a subliniat că autoritățile sunt pe drumul cel bun și că pensionarii își vor primi pensiile recalculare începând cu luna septembrie. În perioada verii se va finaliza tipărirea deciziilor și emiterea taloanelor de pensie recalculată.

Ai mai putea citi: Anunțul momentului pentru pensionari. Simona Bucura Oprescu: „Vor fi români care vor avea, poate, o creştere de 1%, vor fi români care vor avea, poate, o creştere de 80%”

recalculare venituri pensionari
recalculare venituri pensionari

CNPP colaborează zilnic cu specialiștii care dezvoltă softul necesar schimbării plăților pensiilor. Softul este împărțit în două etape: calcularea pensiilor pentru cei 5 milioane de pensionari existenți și procesarea noilor pensionari care vor ieși la pensie după 1 septembrie. Este esențial ca acest soft să fie finalizat și funcțional până în vară pentru a respecta termenele stabilite.

Această modificare are un impact semnificativ asupra pensionarilor care au avut venituri suplimentare din acorduri globale și sporuri. Majorarea pensiilor vine ca un sprijin binevenit pentru mulți pensionari, contribuind la o echitate mai mare în sistemul de pensii. În plus, cei care au beneficiat de aceste sporuri și au depus actele necesare vor vedea o reflectare pozitivă a acestor venituri în pensiile lor lunare.

Recalcularea pensiilor reprezintă un pas important pentru asigurarea unei echități mai mari în sistemul de pensii din România. Cu termene clare și un grafic bine definit, CNPP se angajează să finalizeze acest proces în mod eficient, astfel încât pensionarii să beneficieze de pensiile majorate începând cu luna septembrie. Pentru cei vizați, este esențial să depună toate documentele necesare și să solicite modificarea pentru a se asigura că primesc toate beneficiile cuvenite.

Te-ar mai putea interesa: Ministerul Muncii a publicat oficial normele de aplicare pentru Legea Pensiilor. Iată documentul

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult