- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Câți români au reușit să descarce cazierul judiciar din online, după lansarea aplicației Ghișeul.ro. Sebastian Burduja anunță în ce condiții se pot percepe taxe

20 Feb, 09:50 • Bumbeneci Diana
Ministrul Digitalizării anunță că aplicația Ghișeul.ro are din ce în ce mai mult succes. Zeci de mii de persoane au reușit, până în prezent, să își descarce cazierul online.
Câți români au reușit să descarce cazierul judiciar din online, după lansarea aplicației Ghișeul.ro. Sebastian Burduja anunță în ce condiții se pot percepe taxe

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat la Prima News, că cetățenii români care doresc să îşi obţină cazierul judiciar o pot face în mod gratuit pe platforma Ghiseul.ro. Există însă și situația în care, pe un site privat se pot percepe taxe pentru eliberarea acestui document.

Câți români au reușit să își descarce cazierul online

„Transformarea digitală a României a început foarte târziu, în ultimul an, cam un an şi jumătate. Asta este realitatea. Alte state au făcut lucrul acesta 8-10 ani de zile şi au reuşit să ducă serviciile publice în online şi să rezolve aceste probleme din câteva clickuri (…) Am digitalizat cazierul judiciar. Era o problemă cam de 2 milioane de drumuri la secţia de Poliţie, pentru că se cer în foarte multe locuri”, a declarat Sebastian Burduja.

Ministrul Digitalizării a mai transmis că pe Ghiseul.ro poate fi eliberat gratuit cazierul judiciar. Aplicația este una de folos pentru români, în condițiile în care cazierul judiciar se poate elibera la orice oră, iar românii nu mai sunt nevoiți să stea la cozi infernale pentru a obține documentul.

„Acum, în mod gratuit, orice cetăţean care are un cont pe Ghiserul.ro sau care îşi face cont pe hubul Ministerului de Afaceri Interne poate să îşi elibereze acest caier judiciar online. Prin câteva clickuri scoateţi cazierul judiciar 24 de ore din 24, şapte zile din şapte. Nu mai depindem de funcţionari de la ghişeu. E mare lucru”, a declarat Burduja.

Te mai poate interesa: Ratele românilor vor exploda! Bruynseels: „Vor trebui sa scoată iar mai mulți bani din buzunar pentru a-si achita ratele la credite”

Românii sunt destul de confuzi

Imediat după ce s-a anunțat lansarea aplicației  a apărut un site care percepe taxe pentru a ajuta românii să îşi obţină cazierul judiciar, a anunţat ministrul Digitalizării.

cazier judiciar
cazier judiciar

„Piaţa a încercat să rezolve problema. Nişte băieţi foarte creativi făcuseră un site, nimic ilegal, iau un fel de procură, se duc, bat la ghişeu şi scot ei cazierul şi ţi-l trimit. Când cauţi pe motoarele de căutare cazier judiciar online, băieţii ăştia sunt primul link şi costă 300-500 de lei să ţi-l eliberezi. Drept pentru care reacţia la procesul nostru de digitalizare a cazierului care repet, e gratuit, este…’cum e digital cazierul că mă costă bani’. Oamenii intrau pe acel site care e privat şi aveau impresia că acela este cazierul judiciar online”, a adăugat Burduja.

Sebastian Burduja a reiterat faptul că eliberarea cazierului judiciar este gratuită. Acest lucru este valabil în toată țara, indiferent de oraș.

„Cazierul judiciar online este gratuit, este pe Ghiseul. ro şi deja 25.000 de români şi l-au eliberat online”, a spus Sebastian Burduja.

Conform ministrului, românii îşi vor putea descărca pe telefoane şi aplicaţia Ghiseul.ro, pentru un acces mai rapid. Cu toate acestea însă, deși aplicația este una destul de lăudată de autorități, românii se plâng că nu funcționează și este 50% din timp blocată.

Citește și: METEO Martie. Meteorologii anunță cum va fi vremea până pe 20 martie. Unde va continua să ningă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult