- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ratele românilor vor exploda! Bruynseels: „Vor trebui sa scoată iar mai mulți bani din buzunar pentru a-si achita ratele la credite”

20 Feb, 08:36 • Bumbeneci Diana
Un nou scenariu sumbru alertează românii. Ratele românilor riscă să crească din nou începând cu 1 aprilie.
Ratele românilor vor exploda! Bruynseels: „Vor trebui sa scoată iar mai mulți bani din buzunar pentru a-si achita ratele la credite”

Ratele românilor ar urma să crească începând cu 1 aprilie. Șeful Departamentului de Politici Publice al AUR, Ramona Ioana Bruynseels, este de părere că începând cu data de 1 aprilie va crește IRCC-ul, ceea ce se va traduce în creșterea ratelor la bănci. Specialiștii se așteaptă ca IRCC-ul să ajungă la 6 procente, ceea ce îl aduce destul de aproape de indicele ROBOR.

Ratele românilor cresc din nou

Mi-aș fi dorit să aud că băncile din România lansează un fond de solidaritate pentru clienții lor aflați la greu. Mi-aș fi dorit să aud că Guvernul PNL-PSD-UDMR cere băncilor să înființeze un fond al solidarității. Pauză însă: nu există interes, curaj, știință și nici empatie!

IRCC creste din nou de la 1 aprilie, specialiștii așteptandu-se să atingă 6%. Ce înseamnă acest lucru? Ca toți cei care au credite de consum, ipotecare, carduri de credit, descoperit de cont raportate la IRCC, vor trebui să scoată iar mai mulți bani din buzunar pentru a-și achita ratele la credite. Multe familii deja se află la limită cu veniturile lor sau au început să se îndatoreze la parinți, rude și terți pentru a nu-și pierde locuință sau bunurile depuse garanție la bancă”, susține politicianul.

Ramona Ioana Bruynseels, despre ratele românilor
Ramona Ioana Bruynseels, despre ratele românilor

Află și: Tot mai puțină forță de muncă în țara noastră! România are peste 2 milioane de persoane neintegrate pe piața muncii

Tot în acest context, Ramona Ioana Bruynseels a ținut să transmită un mesaj instituțiilor bancare din țara noastră, lansând în același timp și o provocare.

Așadar: Dragi și profitabile bănci din România. Vă provoc, din nou, să dați un semnal de solidaritate si empatie față de ceilalți, comunicându-le clienților voștri că sunteți deschise să discutați și să identificați, pentru fiecare în parte, soluții fezabile pentru a nu ajunge în situația de a nu-și putea achita ratele.

Este în puterea voastră să faceți asta și puteți cu ușurință să o faceți, dacă intenționați să contribuiți și voi la stabilitatea țării noastre. Este un moment în care vă puteți demonstra recunoștința față de societatea românească” susține Ramona Ioana Bruynseels.

Momentan, acest lucru nu a fost confirmat de specialiști. Cu toate acestea însă, mai mulți membri ai clasei politice susțin că schimbările nu vor înceta să apară, iar cei care au rate la bancă vor avea de suferit.

Dobânzile avantajoase pe care le încasați de la statul român, provin de fapt din buzunarele cetățenilor de bună credință care plătesc taxe în România. În acest moment, mulți dintre acești cetățeni trec prin greutăți mari și așteaptă cu sufletul la gură un semnal de ajutor de la voi. Gestul vostru poate însemna pentru clienții voștri și familiile lor garanția zilei de mâine, demnitate și siguranță în țara lor.

Așa că, vă mai întreb o dată: cum facem ca parte din ce câștigați atât de ușor de la statul român să se întoarcă cetățenilor români aflați la greu?”, scrie Ramona Ioana Bruynseels.

Ai mai putea citi: Vești excelente pentru românii care au nevoie de un loc de muncă. O companie gigant face angajări

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult