- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce crede Siegfried Mureșan despre vizita lui Nehammer în Bulgaria pe 23 ianuarie: „Este doar pentru propria sa imagine. Nu înseamnă că Austria va ajuta Bulgaria”

03 Jan, 15:48 • Gabriela Andreescu
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan susține că vizita cancelarului austriac în Bulgaria pe 23 ianuarie este o nouă ocazie pentru Karl Nehammer să comunice pe tema migrației. Toată această acțiune nu are decât un singur scop, în opinia europarlamentarului român: cancelarul austriac dorește doar să își îmbunătățească imaginea în fața electoratului propriu.
Ce crede Siegfried Mureșan despre vizita lui Nehammer în Bulgaria pe 23 ianuarie: „Este doar pentru propria sa imagine. Nu înseamnă că Austria va ajuta Bulgaria”

Cancelarul austriac Karl Nehammer şi preşedintele bulgar Rumen Radev au convenit asupra unei vizite a lui Nehammer şi a ministrului său de interne Gerhard Karner la frontiera bulgară, pe 23 ianuarie, informează HotNews.

Veto-ul Austriei împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen a provocat nemulţumire în ambele ţări, iar cancelarul federal Karl Nehammer încearcă acum, în mod evident, să repare porţelanurile sparte, comentează cotidianul austriac Die Presse, menţionând că preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a fost invitatul lui Nehammer la concertul de Anul Nou de la Viena.

După discuţiile avute duminică, cei doi oficiali au dorit „să colaboreze îndeaproape pentru a consolida protecţia frontierelor externe ale UE”, a declarat cancelarul Karl Nehammer după întâlnire.

Ce crede europarlamentarul român Siegfried Mureșan despre vizita cancelarului austriac, Karl Nehammer, în Bulgaria

Deplasarea cancelarului Austriei, Karl Nehammer, de pe 23 ianuarie în Bulgaria este un exercițiu de imagine, aceasta fiind o ocazie pentru a da bine în fața electoratului înainte de alegerile regionale, susține europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a comentat decizia cancelarului Karl Nehammer de a vizita Bulgaria
Europarlamentarul Siegfried Mureșan a comentat decizia cancelarului Karl Nehammer de a vizita Bulgaria

Citește și: Sfaturi de la specialiști pentru a reduce perioada în care ești dator la bancă: o plată în avans de 5.000 de lei duce la o scădere a termenului cu 6 ani

„Tot ce face cancelarul Austriei este doar pentru propria sa imagine în Austria. Singurul lucru care îl interesează este să câștige capital politic în Austria. Faptul că va vizita Bulgaria pe 23 ianuarie nu înseamnă că Austria va ajuta Bulgaria”, a scris Siegfried Mureșan pe Facebook.

Vicepreședintele grupului PPE din Parlamentul European crede că vizita oficialilor austrieci are strict scop electoral și că Austria nu-și va schimba retorica privind migrația.

„Sunt convins că în cadrul vizitei nu va face nicio promisiune Bulgariei, nu va face nicio declarație pozitivă privind Schengen, ci va continua cu discursul agresiv pe tema migrației. Merge în Bulgaria doar pentru a avea o nouă ocazie de a comunica pe tema migrației publicului din Austria înaintea alegerilor regionale din 29 ianuarie”, a mai scris Mureșan.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, şi preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, s-au întâlnit duminică, în prima zi a anului, la concertul tradițional de Anul Nou care are loc la Viena. Cei doi au postat fotografii în care apar împreună la eveniment, pe rețelele sociale. Nehammer și Radev ar fi convenit asupra unei noi întâlniri, la granița Bulgariei, pe data de 23 ianuarie. Nehammer va fi însoțit de ministrul său de interne.

Citește și: Alianţa Maghiară din Transilvania reacționează la rezultatele recensământului și acuză un „genocid tăcut împotriva maghiarilor pe timp de pace”. „În trei decenii am pierdut aproape 40% din membrii comunităţii noastre”

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult