- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce pensie primește după gratii Gheorghe Dincă. Monstrul din Caracal trebuie să plătească despăgubiri de 600.000 de € către familiile victimelor sale

22 May, 18:11 • Adrian Popovici
Gheorghe Dincă primește o pensie de 1.000 de lei într-un cont deschis la Penitenciarul Craiova. Monstrul din Caracal trebuie să plătească 600.000 de euro în despăgubiri familiilor celor două victime ale sale.
Ce pensie primește după gratii Gheorghe Dincă. Monstrul din Caracal trebuie să plătească despăgubiri de 600.000 de € către familiile victimelor sale

Gheorghe Dincă este una dintre cele mai infame figuri din istoria recentă a României, faptele sale de o cruzime ieșită din comun atrăgând atenția întregii societăți în 2019. În ciuda faptelor sale, „Monstrul din Caracal” rămâne în sistemul național de pensii și primește luna o indemnizație din partea statului român, notează Gândul.ro.

Deșinutul Gheorghe Dincă, condamnat la 30 de ani de detenție pentru răpirea, sechestrarea, violarea și uciderea a două tinere, pe care le-a și incinerat, primește pensie de stat, 1.000 de lei. Aceasta este singura sursă de venit pentru deținut, în condițiile în care trebuie să plătească despăgubiri de peste 600.000 de euro familiilor victimelor sale.

Părăsit de soție și cei patru copii, Gheorghe Dincă își ispășește condamnarea într-o celulă destinată deținuților vârstnici, alături de peste 20 de persoane.

După cum arată sursele din ancheta tragediei, Gheorghe Dincă a muncit timp de 51 de ani, dintre care 42 de ani a fost șef de secție la o întreprindere. Totuși, după cum arată informațiile citate, Monstrul din Caracal ar fi apelat la un tertip care i-a permis să primească mai mulți la final de muncă, fără ca acei bani să fie complet fiscalizați, ceea ce face ca pensia pe care acesta o primește acum să fie atât de mică.

Gheorghe Dincă , cunoscut ca și „Monstrul din Caracal”
Gheorghe Dincă , cunoscut ca și „Monstrul din Caracal”

Te-ar putea interesa și: Pensie de 6.400 de lei pentru o categorie de români. Iată cine va primi suma aceasta după recalculare

Ce se întâmplă cu pensia lui Gheorghe Dincă?

Gheorghe Dincă primește în prezent o pensie de 1.000 de lei, care îi este virată în contul său de la Penitenciarul Craiova. Se pare că aceasta este singura sursă de venit a lui Dincă, deoarece rudele sale nu mai țin legătura cu el.

Aparent, Monstrul din Caracal folosește acești bani doar pentru mici cumpărături și pentru a vorbi la telefon. Totuși, diferite surse au precizat că, în curând, pensia lui Gheorge Dincă va fi poprită pentru recuperarea datoriei de 610.000 de euro, sumă pe care instanța a decis că trebuie să o plătească familiilor celor două victime ale sale, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Dacă această decizie va fi implementată, veniturile lui Gheorghe Dincă se vor diminua, acesta urmând să primească doar 700 de lei din pensia de 1.000 de lei pe care o primește în prezent. Asta înseamnă că cei 300 de lei ar urma să ajungă la familiile victimelor sale.

Citește și: Monstrul din Caracal și-a primit sentința! La trei ani de la crimele odioase, Gheorghe Dincă a primit 30 de ani cu executare