- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce salariu are un hingher în România. Angajații ASPA sunt plătiți regește, în timp oamenii nevinovați mor sfâșiați de câini

29 Jan, 16:25 • Claudia Simion
Scandalul izbucnit după tragedia de la Lacul Morii, în urma căreia o femeie a fost ucisă de o haită de câini, a luat amploare. După tragedie, autoritățile ridică din umeri, pasând vina de la unii la alții.
Ce salariu are un hingher în România. Angajații ASPA sunt plătiți regește, în timp oamenii nevinovați mor sfâșiați de câini

Ce salariu are un hingher în România. Toată lumea se întreabă cum de o astfel de tragedie poate să aibă loc într-o capitală europeană în 2023. Viața Anei Oros, femeia sfâșiată de câini în zona Lacul Morii, s-a sfârșit într-o clipă, din cauza incompetenței autorităților și a celor care ar fi trebuit să asigure siguranța cetățenilor.

Printre cei care ar fi trebuit să se asigure că cetățenii sunt siguranță și că nu mai există câini comunitari pe străzile din Capitală sunt hingherii. V-ați întrebat vreun moment cât câștigă un hingher pentru activitatea pe care o desfășoară?

Citește și Cât câștigă un psiholog în România. Salariul său trece de 1.000 de euro

Ei bine, pe lângă salariul de bază, cei mai mulți angajați ASPA au și de sporuri pentru condițiile vătămătoare, dar și de indemnizație de hrană. Persoanele care sunt responsabile de prinderea efectivă a animalelor pe teren sunt muncitori calificați și, cu toate acestea, au salarii neașteptat de mari.

Conform grilei de salarizare, publicată pe site-ul ASPA, directorul general are un salariu lunar de 16.917 lei. La această sumă se adaugă și sporul de lucru în condiții vătămătoare, care are valoare de aproape 1.500 de lei.

Citește și Câți bani primesc săptămânal concurenții de la Survivor România 2023. Faimoșii câștigă considerabil mai mult decât Războinicii

Muncitorul necalificat, care se ocupă de prinderea animalelor în teren, câștigă peste 4.000 de lei pe lună. În cazul său, la câștigul salarial de bază se adaugă sporul de lucru în condiții vătămătoare. Mai mult, angajații ASPA are și indemnizație de hrană care se acordă în funcție de numărul de ore lucrate.

Cât câștigă lunar un hingher în București în 2023

Care sunt veniturile lunare primite de directorii și angajații ASPA:

  • director general – 16.917 lei, la care se adaugă spor de lucru în condiții vătămătoare de 1.456 lei;
  • director adjunct – 14.919 lei, la care se adaugă spor de lucru în condiții vătămătoare de 1.907 lei;
  • șef serviciu – 9.690 lei, la care se adaugă spor de lucru în condiții vătămătoare de 1.238 lei;
  • șef birou – 9.074 lei, la care se adaugă spor de lucru în condiții vătămătoare de 1.160 lei;
  • referent cu studii superioare – 6.242 lei, la care se adaugă spor de lucru în condiții vătămătoare de 798 lei;
  • inspector de specialitate 6.193 lei, la care se adaugă spor de lucru în condiții vătămătoare de 792 lei;
  • consilier – 5.899 lei, la care se adaugă spor de lucru în condiții vătămătoare de 754 lei;
  • hingher – 3.631 lei, la care se adaugă spor de lucru în condiții vătămătoare de 464 lei;
  • șofer – 4.093 lei, la care se adaugă spor de lucru în condiții vătămătoare de 523 lei.

Pe lângă salariul de bază și sporul de lucru, angajații ASPA mai încasează, lunar, o indemnizație de hrană în valoare de 347 lei, în funcție de timpul efectiv lucrat.

 

 

 

 

 

 

 

Tags: