- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce salariu are un poștaș din România. Pe lângă bani, angajatul primește și bonuri de masă

15 Jan, 11:10 • Gorgorin iulia
Veşti bune pentru poştaşii din România! Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române, a anunțat că "începând cu 1 ianuarie, niciun angajat nu va merge acasă cu mai puțin de 2.500 de lei net".
Ce salariu are un poștaș din România. Pe lângă bani, angajatul primește și bonuri de masă

Meseria de poştaş în România este foarte solicitantă. Indiferent de condițiile meteo, poștașii sunt nevoiți să parcurgă kilometri întregi pe jos, însă această meserie poate fi și periculoasă, din cauza numărului mare de oameni cu care intră în constat.

Salariile unui poștaș variază în funcție de vechime.

Poșta Română decis ca de la 1 ianuarie 2023, niciun salariat al companiei nu va câștiga mai puțin de 2.500 de lei net. De asemenea, poștașii d au început să beneficieze și de bonuri de masă lunare, în valoare de 600 de lei.

Citiți și: Valuri de concedieri la Poșta Română pentru debirocratizarea companiei! Valentin Ștefan: „Reducem posturile de conducere de la 60 la 20!”

Anunțul făcut de Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române

România
România

Vă mulțumim pentru toată munca pe care o depuneți în fiecare zi și vă prețuim pentru ceea ce faceți. (…) se are în vedere și majorarea venitului net al tuturor angajaților Poștei.

Astfel, începând cu luna ianuarie, valoarea tichetului de masă se va dubla, de la 15 lei la 30 de lei. Creșterea lunară va fi de aproximativ 300 de lei pentru fiecare salariat.

Începând cu 1 ianuarie, niciun angajat nu va merge acasă cu mai puțin de 2.500 de lei net. Aici includem salariul, plus bonurile de masă, în valoare de 600 de lei.

Vrem ca orice angajat care muncește opt ore să aibă acest venit minim garantat”, a declarat Valentin Ştefan, şeful Poștei Române, potrivit vremeanoua.ro.

În plus, angajații Poștei Române au primit la sfârșitul anului trecut câte 300 de lei, primă de Crăciun, plus 300 de lei pentru fiecare copil minor.

Anul acesta a fost, poate, unul dintre cei mai dificili dintre ultimii ani. Știm că toate greutățile financiare sunt din ce în ce mai apăsătoare și sperăm că această sumă pe care am decis să o oferim va aduce puțină bucurie în preajma Sfintelor Sărbători. Astfel, fiecare salariat va primi suma de 300 de lei net prin prima de Crãciun. Compania va oferi în plus câte 300 de lei pentru fiecare dintre copiii minori ai salariatilor. Vã rugãm sã vã asigurati cã ati informat Compania cu privire la situatia dumneavoastrã familialã si la numãrul de copii pe care îi aveti în întretinere. Vã multumim pentru toatã munca pe care o depuneti în fiecare zi si vã pretuim pentru ceea ce faceti”, a anunțat directorul Poștei Române, în luna decembrie a anului trecut.

Poşta Română deţine, în prezent, o reţea de peste 5.500 de subunităţi poştale la nivel naţional, distribuind săptămânal peste 11 milioane de trimiteri poştale. Peste 750 de oficii poştale din totalul de 950 subunităţi poştale informatizate sunt incluse în VPN (Virtual Private Netwok).

Reţeaua informatizată permite efectuarea de operaţiuni în condiţii optime de siguranţă, fiind utilizate sisteme informatice securizate şi reţele private de comunicaţii.

Compania este organizată în 10 sucursale, respectiv: opt Sucursale Regionale (41 de oficii judeţene de poştă + Oficiul Postal Municipal Bucuresti), Fabrica de Timbre şi Sucursala Servicii Express. La nivelul întregii ţări există şapte centre regionale de tranzit, conform postaromana.ro